آموزش و توانمندسازی یکی از مؤلفههای اصلی توسعه انسانی است در اینصورت است که مشارکت توام با بهرهوری نیروی انسانی در فرایند توسعه تحقق مییابد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، انکار نشدنی است که نیروی انسانی توانمند بر شاخصهایی همچون رشد اقتصادی، اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمد تاثیر بسزایی دارد، تحقیقات علمی نیز نشان میدهد که در نظامهای آموزشي كه مهارتهای كافی را براي همه شهروندان فراهم میکند شاخص رشد اقتصادی در دراز مدت افزايش مییابد.
از این رو آموزشهای مهارتی ضرورتی اجتنابناپذیر است و به دلیل ابعاد کاربردی و عملی بودنشان در ایجاد و تقویت عدالت اقتصادی و اجتماعی سهم قابل توجهی را دارند به طوری که امروز صاحبنظران اقتصادی با ارائه نظریههای توسعه نیروی انسانی، بر ضرورت سرمایهگذاری در زمینه آموزش برای توسعه قابلیتهای انسانی و افزایش سطح مهارتهای حرفهای تاکید دارند.
از سوی دیگر آموزشهای مهارتی به نوعی پرورش کارآفرین نیز تلقی میشود چراکه افراد پس از کسب مهارت و تخصص دانش فنی قادر است فرصتهای شغلی مناسبی را به دست آورد یا در نهایت فرصت شغلی ایجاد کند لذا میتوان به جرات ادعا کرد که این نوع آموزشها ابزاری مهم برای مقابله با بیکاری هستند.
بنابراین، اگر آموزش فنی و حرفهای نادیده گرفته شود، در واقع باعث سوق دادن آموزشها به طور غیرمستقیم به آموزش اشتغال کاذب و و ناپایدار می شود و به تدریج آسیب جدی به کشور وارد می سازد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان غربی در گفتگویی میگوید: ارائه و تولید برنامههای فرهنگی برای ترویج و توسعه آموزشهای مهارتی اقبال عمومی برای تصدی مشاغل خدماتی و فنی را گسترش داده و باعث میشود که واحدهای صنعتی، خدماتی و فنی استان به سبب نبود نیروی ماهر آسیب نبینند.
* مهارتآموزی؛ موتور محرک اشتغال و رفع بیکاری
صلاح خاناحمدزاده، مهارتآموزی را موتور محرک اشتغال و رفع بیکاری یاد میکند و میافزاید: برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار در کشور و استان باید به سمت مهارتآموزی حرکت کنیم.
وی اظهار میدارد: اگر نیروی ماهر و توانمند را تحویل جامعه دهیم میتوانیم گام مهمی در رشد تولید برداریم.
* ضریب اشتغال در کارگاههای فنی و حرفهای ۵۷ درصد است
خاناحمدزاده اضافه میکند: وجود ۱۹۰ هزار واحد صنعتی در استان ظرفیت مناسبی برای حرکت به سمت محیط کار واقعی است، چرا که ضریب اشتغال در کارگاههای فنی و حرفهای ۵۷ درصد و در محیط کار واقعی ۸۳ درصد است.
مدیرکل فنی و حرفه آی آذربایجان غربی تاکید میکند: تدوین پیوست مهارتی برای پروژههای اقتصادی یک ضرورت مهم برای اشتغال و تامین نیروی انسانی ماهر در استان است.
وی در ادامه سخنان خود با تشریح اقدامات انجام گرفته تشریح میکند: سال گذشته ۱۰ میلیون ساعت آموزش در مراکز آزاد فنی و حرفهای برگزار شد.
به گفته خاناحمدزاده، درحال حاضر ۹۵۶ مربی در ۷۰۴ آموزشگاه آزاد فنی حرفهای استان فعالیت دارند.
*صدور ۲۷۴ مجوز برای آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای
وی اضافه میکند: امسال ۲۷۴ مجوز برای آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای و ۲۳ مجوز کارگاهی نیز برای صنوف و بنگاههای کوچک اقتصادی صادر شده است.
خاناحمدزاده تصریح میکند: در سال جاری از محل تبصره ۱۶ مبلغ ۶۷ میلیارد تومان برای حمایت و ایجاد اشتغال از افراد مهارت دیده و واحدهای تولیدی سازمان فنی و حرفهای آذربایجان غربی مصوب شد که تاکنون ۴۷ میلیارد تومان آن جذب شده است.
وی ادامه میدهد: همچنین از محل سفر ریاست جمهوری به استان هم ۲۳۰ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز ۲۲ مرکز سازمان فنی و حرفهای استان اعتبار در نظر گرفته شده است.
خاناحمدزاده میافزاید: در سال گذشته رسالت سازمان ۱۸ هزار ساعت مهارت آموزی به سربازان بود که میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار ساعت عملکرد ثبت شد و برای سه هزار و ۶۹۲ زندانی هم آموزش مهارتی داده شد.
انتهای پیام/