نایب رییس کمسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی کشور گفت: در کنار تمام چالشهای موجود بخشنامههای متعدد نیز صادرکنندگان کشور را فلج کرده است.
به گزارش نای قلم، ناصر مرادی امروز در جلسه میز ملی توسعه صادرات سیب درختی کشور در ارومیه اظهار کرد: ایران جزو ۶ کشور برتر دنیا در تولید سیب در دنیاست که البته رقابت با کشورهای دیگر در راستای تامین نیاز بازارهای هدف بسیار سخت است.
وی افزود: ایران در این مسیر، رقبای بسیارتوانمندی نظیر چین، ایتالیا و آمریکا دارد که در زمینه تولیدات، سورتینگ و بازاریابی بسیار پیشرفته هستند.
مرادی اضافه کرد: این کشورهای رقیب در حالی به راحتی در حال صادرات تولیدات خود در قالب قانون تجارت جهانی هستند که تحریمهای ظالمانه سیاسی بازگشت ارز حاصل از صادرات را برای تاجران ایرانی دشوار کرده است.
*اهمیت مرزها در توسعه صادرات سیب
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی به واسطه هم مرز بودن با سه کشور بهترین فرصت برای شناسایی بازار هدف و توسعه صادرات سیب را دارد که باید از این فرصت برای توسعه استان استفاده کرد.
به گزارش نای قلم، جواد کرمی امروز در جلسه میز ملی توسعه صادرات سیب درختی که در اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: بهره گیری از شرکت های دانش بنیان می تواند در افزایش تولید محصولات متنوع از محصول سیب درختی مطلوب باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی، کشاورزی سنتی را چالشی برای استان بیان کرد و ادامه داد: با توجه به بالا بودن اشتغالزایی در این بخش توجه به رفع چالش ها در این حوزه باید بیشتر شود.
او با اشاره به اینکه بیشترین سیب کشور در آذربایجان غربی تولید می شود افزود: ضرورت توجه به محصولات کشاورزی و اشتغال ایجاد شده در این حوزه بیشتر از سایر بخش هاست.
کرمی تاکید کرد: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و توجه به تولید محصولات مختلف از سیب درختی راهکاری برای کاهش ضایعات کشاورزی و افزایش درامد کشاورزان است.
معاون استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه لازم است از ظرفیت مرزها برای توسعه صادرات سیب استفاده می شود ادامه داد: استان آذربایجان غربی به واسطه هم مرز بودن با سه کشور بهترین فرصت برای شناسایی بازار هدف و توسعه صادرات سیب را دارد که باید از این فرصت برای توسعه استان استفاده کرد.
کرمی بیان کرد: با راه اندازی مرز «کیله» سردشت می توان بازارهای بیشتری را به لیست بازارهای هدف صادراتی اضافه کرد.
*اشتغال ۸۶ هزار نفر در باغهای استان
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه ۱۱۷ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد، گفت: ۸۶ هزار نفر در باغهای استان اشتغال دارند.
اکبر کرامتی با اشاره به اینکه ۴۷۷ سردخانه با ۹۶۰ هزار تن ظرفیت در استان فعال است، ادامه داد: ۷۰ هزار هکتار از مساحت باغی استان متعلق به سیب درختی است که سالانه بیش از یک میلیون محصول از این باغات برداشت می شود.
او اظهار کرد: پیش بینی امسال در تولید سیب درختی ۱.۹ میلیون تن است که ۸۰۰ هزار تن آن در سردخانه ها ذخیره و قسمتی به مصرف تازه خوری میرسد.
کرامتی اضافه کرد: ۳۰ درصد از باغهای سیب درختی آذربایجان غربی قدیمی است که باید جایگزین و با کشت پایه های رویشی جدید به روز شوند.
وی عدم بهره وری بهینه با راندمان بالا در باغات سیب به دلیل کاهش، تولید در واحد سطح و کاهش ضریب نفوذ مکانیزاسیون در باغات، بالا بودن هزینههای تولید، بالا بودن هزینههای حمل و نقل و ترانزیت استاندارد محصولات باغی به همراه عدم وجود ساز و کار و دستورالعمل مناسب به منظور جمع آوری را بخشی از مشکلات تولید سیب در استان برشمرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین کمبود زیرساخت و امکانات سورت و درجه بندی میوه، عدم برندسازی در محصولات باغی، ناقص بودن مراحل تکمیلی پایانه صادراتی میوه را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: هم اکنون ۴۵ واحد سورت و بسته بندی سیب در استان فعال است اما بروز رسانی واحدهای بسته و افزایش آنها از نیازهای ضروری در استان به شمار میرود.
*ضرورت حمایت نمایندگان مجلس و مدیران ارشد استانی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز در این جلسه با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای پتانسیلهای فراوانی است و فقط سیب جزو این پتانسیلها نیست، خواستار حمایت نمایندگان مجلس، مدیران ارشد استانی جهت رفع مشکلات محصولات کشاورزی استان شد.
حسن انتظار با بیان اینکه آذربایجان غربی استانی کشاورزی و مرکز تولید سیب کشور است، اظهار کرد: نباید استان مورد بی توجهی قرار گیرد، لذا ضروری است زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات فراهم شود که این مهم، جز با همکاری مسئولان میسر نمیشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای ظرفیتهای بالقوه فراوانی است گفت: حمایت نمایندگان مجلس و مدیران ارشد استانی جهت رفع مشکلات بخش کشاورزی و صادرات محصولات لازم است.
انتظار با بیان اینکه اقتصاد آذربایجان غربی مبتنی بر کشاورزی بوده و این استان بزرگترین کانون تولید سیب کشور است، ادامه داد: مسئولان لازم است با همفکری و تعامل لازم، زیرساختهای موردنیاز برای توسعه صادرات در استان فراهم شود.
رئیس اتاق بازرگانی ارومیه از بالا بودن میزان بهرههای بانکی انتقاد کرد و گفت: بانک کشاورزی کمترین تسهیلات را در اختیار استان قرار داده است که باید این موضوع بازنگری شود.
کد خبرنگار: 983126
انتهای پیام/