مدیر كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي از سرشماري حيات وحش در سطح 250 هزار هكتار از عرصه هاي طبيعي و مناطق حفاظت شده این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، سعید شهند در گفتگوی اختصاصی اظهار کرد: هدف اصلي از برگزاري برنامه هاي سرشماري اطلاع از وضعيت زاد و ولد گونه ها و شناسايي نوع تعرض و تهديد گونه هاست.
وي افزود: با لحاظ شرايط توپوگرافي استان و گونه هاي حيات وحش، هر ساله برنامه سرشماري پستانداران شاخص استان با اولويت سرشماري گونه هاي گوزن زرد ايراني، قوچ و ميش ارمني و كل و بز وحشي انجام مي شود.
مدیر كل حفاظت محيط زيست استان ادامه داد: بر این اساس پستانداران شاخص 2 منطقه تحت مديريت حفاظت محيط زيست شامل جزاير پارك ملي درياچه اروميه و منطقه حفاظت شده مراكان، منطقه شکار ممنوع فيض الله بهي بوكان، منطقه قنديل پيرانشهر، مناطق كوهستاني سردشت و مهاباد جامعه هدف سرشماری اند.
وی فراهم آوردن آمار دقيق از وضعيت گونه هاي گياهي و جانوري و زيستگاههاي طبيعي استان را براي برنامه ريزي هدفمند و اعمال مديريت بهينه مناطق در راستای نیل به توسعه پایدار موثر شمرد و اضافه کرد: محيط بانان و ماموران اجرايي محيط زيست با وجود تمام سختي ها و مشكلات، متعهدانه و دلسوزانه از محيط زيست كشور حفاظت مي كنند.
شهند تاکید کرد: از اقدامات مهم در حفظ تعادل گونه های جانوری، برخورد قاطع با شكارچيان در مناطق حفاظت شده و شكار ممنوع آذربايجان غربي است و در این راستا در مناطق و زيستگاه هاي حساس استان، نظارت و پايش توسط محيط بانان به صورت شبانه روزي انجام و متخلفان در حوزه شكار و صيد پيش از انجام شكار مورد برخورد قانونی قرار گرفته و در صورت اقدام به شکار با تشکیل پرونده به مراجع قضايي ارجاع داده مي شوند.
گفتنی است، آذربايجان غربي با دارا بودن 57 گونه پستاندار جزو استان هاي غني از نظر تنوع زيستي در سطح كشور محسوب شده و هر ساله برنامه هاي سرشماري وحوش استان با دقت و حساسيت خاصي اجرا و گزارش آنها نيز تدوين مي شود.
گوزن زرد ايراني، كل و بز و قوچو ميش ارمني مهمترين پستانداران در حال زيست در اين منطقه از كشور هستند. اين سرشماري در اواسط فصل پاييز آغاز و تا اواخر اسفند ماه ادامه مي يابد.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/