امیر مطلوبی/ گردشگری در جهان مدرن امروزی یکی از صنایع پرسود در میان صنایع بزرگ دنیا محسوب شده و رقابتی تنگاتنگ با صنایع مهم دارد و چه بسا به دلیل آلایندگی سایر صنایع پرسود صنعتی، صنعت توریسم به عنوان یک صنعت پاک دارای مزایای بیشتری نیز هست و در هر کجا که صنعت گردشگری رونق گرفته منافع اقتصادی کلانی برای آن کشور یا آن منطقه به دنبال داشته است.
ایجاد اشتغال در بخشهای خدمات از جمله مراکز اقامتی، صنایعغذایی، حمل و نقل و صنایعدستی از جمله منافع صنعت توریسم برای یک کشور یا یک منطقه محسوب میشود.
به جز وجود آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی و مناظر و دیدنی یک کشور یا یک منطقه، داشتن امنیت اقتصادی و سیاسی در سرمایه گذاری و حضور گردشگران در آن کشور بسیار موثر است.
گردشگری انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به گردشگری تفریحی، تاریخی، علمی، ورزشی، کشاورزی یا مزرعه، اکوتوریسم و گردشگری سلامت اشاره کرد.
طبیعت بکر، سواحل و جنگلها و کویر و فصول چهارگانه از مواهب خدادادی ایران است که میتواند با مدیریت کارآمد و برنامهریزی کلان ایران را به کشوری توریستی تبدیل کرده و از سایر صنایع تا حد قابل توجهی بینیاز سازد.
گردشگری یک تفکر است که باید در ذهن آحاد یک جامعه تسری پیدا کند وگرنه اگر فقط منتظر باشیم چند نفر با امکانات محدود اداری، گردشگری یک منطقه را متحول کنند قطعا نتیجه نخواهیم گرفت.
یکی دیگر از مولفههای مهم رونق گردشگری یک منطقه پذیرفتن ریسک تغییر معیشت از صنایع دیگر به صنعت گردشگری است؛ بهطور مثال جامعهای که قرنها زندگی و معیشت کشاورزی داشته است باید ریسک یا بهتر بگوییم توانایی تغییر نوع نگاه و کسب درآمد از گردشگری را داشته باشد.
متاسفانه در مناطق نوپای گردشگری معمولا تعداد مشارکتکنندگان در مناسبتهای مختلف گردشگری و میراثفرهنگی اندک بوده و با استقبال زیادی مواجه نمیشود و این عدم مشارکت موید این مسئله هست که در حال حاضر نگاه جامعی به این موضوع نشده و باور اینکه صنعت توریسم درآمدزاست، نداریم.
تخصیص اعتبارات ملی و استانی لازم و رویکرد تمامی ارگانها با نگاه گردشگری و حمایت بهدور از شعارزدگی به صنعت و ظرفیت عظیم گردشگری، حمایت واقعی و موثر قوای سهگانه، تکمیل زیرساختهای اساسی گردشگری از جمله راههای ارتباطی و ارتقای ساختار اداری، تشکیلاتی ادارات کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در استانها و شهرستانها و باور عمیق عمومی بر گردشگری و سرمایهگذاری در این حوزه در روند تبدیل یک منطقه به منطقه گردشگری موثر خواهد بود.
از دیگر نکات بسیار مهم صنعت گردشگری توجه ویژه بر مسائل زیستمحیطی و جوامع محلی است که باید در برنامهریزیهای گردشگری مد نظر واقع شود، در نهایت گردشگری نقش موثری در ایجاد صلح جهانی، گفتوگو و آشنایی انسانها و فرهنگها با یکدیگر داشته و موجب نیل به زبان مشترک انسانی میشود.
انتهای پیام/