گزارش اخیر شرکت zimperiuفعال در حوزه امنیت تلفن همراه، حاکی از آن است که گروهی از هکرها با طراحی نرم افزارهای بانکی آلوده از هشت بانک ایرانی و انتشار آن در شرایطی که استورهای خارجی اقدام به تحریم اپ های ایرانی کرده اند، تبدیل به خطری جدی برای کاربران ایرانی شده اند.
به گزارش نای قلم به نقل از ایسنا، این در شرایطی است که بانک های مختلف نصب همراه بانک ها را فقط از طریق سایت خود بانک و البته در زمینه گوشی های اندرویدی از کافه بازار توصیه می کنند تا به این شکل بتوانند امنیت کامل را برای مشتریان شان فراهم کنند.
حبیب الله اژدها کش معاون فناوری و اطلاعات بانک رفاه با اشاره به سیاستهای این بانک جهت کاهش مخاطراتی از این دست برای کاربران ضمن معرفی مراجع امن و مطمئن در این باره به رکنا گفت " به دفعات خطرات را به کاربران گوشزد کردیم و تلاش کردیم تا راه های امن را به آنها اعلام کنیم. برای کاربران اندرویدی استفاده از وبسایت رسمی بانک و یا مراجعه به کافه بازار راه های امن دانلود نرم افزار می باشد و نباید کاربران از مسیرهای دیگر استفاده کنند."
نهادهای قانون گذار مانند بانک مرکزی نیز برای حل این مشکلات پروتکلهای خود را دارند. مهدی کاووسی فر رئیس اداره کل بانکداری الکترونیکی بانک مسکن در گفتگو با رکنا با اشاره به وجود دستورالعمل های بانک مرکزی برای کاهش هر چه بیشتر این آسیب ها اعلام کرد که این بانک هیچ ارتباطی با استورهای خارجی ندارد" با توجه به الزام بانک مرکزی مبنی بر اینکه تمام بانکها موظفند همراه بانک خود را از طریق وب سایت رسمی بانک عرضه نمایند، انتشار همراه بانک همواره و تنها در سایت های رسمی و استورهای رسمی ایرانی صورت می پذیرد."
با این حال افزایش میزان آگاهی کاربران از این خطرات در تغییر رفتار آنها بسیار اثر بخش است. رضا لیاقت ورز مدیر روابط عمومی بانک گردشگری در گفتگو با رکنا با اشاره به اهمیت آگاه سازی مخاطبین از خطرات پیش رو، از همکاری مجموعه خود با استورهای داخلی خبر داد و گفت "نرم افزار این بانک در کنار سایت رسمی بانک گردشگری، در استورهای ایرانی قابل دسترسی می باشد: با توجه به الزام بانک مرکزی مبنی بر اینکه تمام بانکها موظفند همراه بانک خود را از طریق وب سایت رسمی بانک عرضه نمایند، انتشار همراه بانک همواره و تنها در سایت های رسمی و استورهای رسمی ایرانی صورت می پذیرد. هیچ گونه ارتباط مستقیمی از سوی بانک مسکن با استورهای خارجی وجود ندارد."
به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت استورهای خارجی نمی توانند مرجع مناسب و امنی برای دانلود نرم افزارهای بانکی از سوی مردم قلمداد شوند و استورهای داخلی در کنار سایت رسمی بانکها دو منبع مطمئن و همیشه در دسترس هستند.
انتهای پیام/