رئیس قوه قضاییه گفت: برای تقویت بنیه اقتصادی و جهش تولید به همراهی همه اقشار بهویژه فعالان بخش خصوصی نیازمندیم.
به گزارش نای قلم، حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، در جریان سفر به آذربایجان غربی در جلسه نقش امنیت قضایی در جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: ما اکنون در شرایط جنگ اقتصادی هستیم، بنابراین قانون، مقررات، دستورالعملها، رفتار مجری قانون و ضابط ما باید متناسب با شرایط جنگ اقتصادی باشد.
وی افزود: دشمن به دنبال تحت فشار قراردادن مردم از طریق توطئههای اقتصادی است و باید مشکلات اقتصادی کشور هم بر اساس همین شرایط رفع شود.
رئیس دستگاه قضا، بر اقتصاد مردمی تاکید و اضافه کرد: حمایت از بخش خصوصی و سرمایهگذار الزاماتی دارد که ملتزم به آن الزامات از جمله حفظ حرمت فرد سرمایهگذار، تامین امنیت سرمایهگذار، سرک نکشیدن به زندگی خصوصی آن و جلوگیری از مانعتراشی، هستیم.
وی با تاکید بر تغییر نگاه به سرمایهگذار در جامعه، بیان کرد: حمایت از فعالان بخش خصوصی و سرمایهگذاران حوزه تولید باید در میان کارگزاران نظام به یک فرهنگ تبدیل شود، حمایت از فعالان بخش خصوصی و سرمایهگذاران حوزه تولید باید در میان کارگزاران نظام به یک فرهنگ تبدیل شود؛ گاهی ما هراس داریم تا به بنگاه تولیدی یک سرمایهگذار برویم و با او عکس یادگاری بگیریم. منِ مسئول نمیتوانم در اتاقم در تهران بنشینم و از روی نامه و مکاتبات با مشکلات فعالان تولیدی آشنا شوم؛ باید حضوری میدانی داشته باشم و از نزدیک با مسائل و مشکلات تولیدگران آشنا شوم.
وی بیان داشت: وقتی ما مسئولان و کارگزاران شرایط و ضوابطی را برای سرمایهگذاران تعیین میکنیم، به این شرایط و ضوابط ملتزم باشیم و مدام آنها را تغییر ندهیم؛ فیالمثل وقتی میگوییم فرد متقاضی سرمایهگذاری باید دارای سرمایه مکفی و طرح متضمن توجیه اقتصادی باشد؛ اینگونه نباشد که وقتی سرمایهگذار با سرمایه مکفی و طرح دارای توجیه اقتصادی مراجعه کرد، شرایط و ضوابط دیگری را به او تحمیل کنیم.
رئیس عدلیه تصریح کرد: باید به سرمایهگذاران تولیدی و اقتصادی تضمین دهیم که بواسطه تغییر دولتها و مسئولان، قراردادهای منعقده با آنها، دستخوش تغییر نمیشود و تعهدات ارائهشده ملغی نمیشود. اینگونه نباشد که سرمایهگذار تولیدی، بازاریابی و پیشفروش محصول کند، اما ما به یکباره اعلام کنیم که صادرات محصول تولیدی آن سرمایهگذار ممنوع است؛ طبیعی است که آن سرمایهگذار بدینواسطه متضرر میشود و دیگر سرمایه خود را به عرصه تولید نمیآورد. سرمایهگذار باید بتواند برنامهریزی کند و میزان ریسک احتمالی خود را محاسبه کند.
قاضیالقضات بیان داشت: تعداد فعالان اقتصادی و تولیدی استان آذربایجان غربی را به من اعلام کنید تا من بررسی و آسیبشناسی کنم که علت زندانی شدن این افراد چه بوده است، تا نواقص موجود در حوزههای سرمایهگذاری تولیدی را مرتفع کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: به مسئولان ذیربط در دستگاه قضایی تاکید کردهام که نهایت تلاش خود را به کار بندند تا چنانچه یک فعال تولیدی با پرونده قضایی مواجه شد، رسیدگی به پرونده او مترادف با توقیف و تعطیلی بنگاه و ابزار تولیدی او نباشد.
رئیس دستگاه قضا گفت: باید بین فعال اقتصادی زمینخورده و فرد مفسد، تفکیک قائل شویم؛ از سویی دیگر، باید کمک کنیم فرد خطاکار، خود را اصلاح کند. باید بین کسی که تحت شرایطی خاص، برای بار اول، مرتکب فساد شده با آن کسی که فساد رویهاش است، تمییز و تفکیک قائل شد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: من برای رفع مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی استان آذربایجان غربی، هر اختیار قابل تفویضی را که دارم به رئیس کل دادگستری استان تفویض میکنم؛ این پیشنهاد را نیز به رئیسجمهور دادهام تا اختیارات قابل تفویض خود را به استانداران تفویض کند؛ چرا که مقامات و مسئولان استانی اشراف بیشتری به مشکلات و ظرفیتهای استان متبوع خود دارند و بهتر میتوانند برای رفع مشکلات استان به اجماعنظر برسند.
وی گفت: باید کاری کنیم که ابزار تولید به هیچوجه توقیف نشود و حتی اگر جرم مرتکب شود، باید به جرم رسیدگی شده و کاری کنیم که کارگاه توقیف نشود.
انتهای پیام/