مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفت: هزینه تامین هر مترمکعب آب چهار هزار و 500 تومان است درحالیکه مردم فقط 800 تومان به عنوان آب بها پرداخت می کنند.
به گزارش خبرنگار نای قلم، لطیف خوشسیرت در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: آب و فاضلاب برای تامین نیاز آبی مشترکان، هزینههای هنگفتی برای تامین، استحصال، گندزدایی و توزیع آب پرداخت میکند که با توجه به تعرفههای تکلیفی آب میزان درآمد حاصل از صدور قبضهای مشترکان ناچیز است.
وی افزود: با توجه به مردمی بودن شرکت آب و فاضلاب، تمام هزینه های جاری همچنین نگهداری، بهره برداری و تعمیرات شبکههای آب و فاضلاب و تصفیه خانهها باید از فروش آب تامین شود که درآمدهای حاصل از فروش آب متناسب با هزینهها نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اضافه کرد: اولویت شرکت آب و فاضلاب، کیفیت آب شرب و پایداری و استمرار آب در منازل و محلهای کسب و کار مردم است از این رو تمام منابع درآمدی باید صرف فرایند تولید و توزیع آب شود.
خوشسیرت تصریح کرد: بخش عمدهای از قبوض به هزینههای تامین، تولید، توزیع و نگهداری شبکهها و مبالغی برای پرداخت حقوق و دستمزد کارگران پرداخت میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم پرداخت به موقع حقوق و معوقات کارکنان شرکت آب و فاضلاب استان پاسخ داد: هر ماه حقوق کارگران پرداخت میشود، با توجه به اینکه سال گذشته حقوق و دستمزد کارگران 58 درصد و تعرفههای آب حدود 12 درصد افزایش یافت شکافی بین هزینهها و درآمدهای جاری شرکت ایجاد شد که باید تلاش کنیم این شکاف را با مدیریت هزینهها جبران کنیم.
خوشسیرت تصریح کرد: در سال 1400 کارگران شرکت حدود هشت ماه معوقه داشتند که در حال حاضر معوقات به یک یا دو ماه کاهش یافته که این معوقات مربوط به سالهای گذشته است و تلاش میکنیم به محض اینکه در روزهای آینده منابع درآمدی تامین شود معوقات راکد و سنواتی را تامین کنیم.
* بالا بودن سرانه مصرف؛ یکی از مشکلات آب در آذربایجان غربی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در ادامه سخنان خود یکی از مشکلات آب در آذربایجان غربی را بالا بودن سرانه مصرف عنوان کرد و متذکر شد: در حال حاضر این سرانه در استان حدود ۲۰۰ لیتر در شبانهروز برآورد شده است درحالیکه در استانهای همجوار ۱۳۰ لیتر و الگوی مصرف استاندارد ۱۵۰ لیتر در شبانهروز است.
خوشسیرت اظهار کرد: همکاری مردم در همه عرصهها حائز اهمیت است و از مردم تقاضا داریم در مدیریت مصرف آب همکاری لازم را داشته باشند.
وی بیان کرد: اگر همه مردم مشارکت کرده و همکاری لازم را داشته باشند ما می توانیم از منابع موجود استفاده بهینهای داشته باشیم. برای مدیریت مصرف به کمک مردم نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: از ۲ هزار و ۸۷۸ روستای استان، یک هزار و ۹۸۹ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی قرار دارند.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب تلاش می کند تا سه سال آینده تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی قرار گیرند.
خوشسیرت، با بیان اینکه در حال حاضر آب روستاها از طریق 823 چاه، 800 چشمه و 38 قنات تامین می شود، اضافه کرد: در روستاهای استان به جز یک واحد تصفیهخانه در پلدشت، آب بقیه روستاها از طریق آبهای زیرزمینی تامین میشود و البته در صدد هستیم با راه اندازی تصفیه خانه جدید در مهاباد، آب برخی روستاهای این شهرستان را از تصفیه خانه قدیمی تامین کنیم.
* آبرسانی به 600 روستای آذربایجان غربی
وی از امضای تفاهم نامه جدیدی در راستای آبرسانی به 600 روستا بین استاندار آذربایجان غربی و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد و اضافه کرد: این طرح 2 هزار میلیارد تومانی از نیمه دوم امسال شروع می شود و امیدواریم تا پایان سال 1405 به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی ادامه داد: با اتمام این 2 طرح، نزدیک به یک هزار روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار می شوند که گام بزرگی برای ارتقای شاخص های این بخش است.
* تنش آبی در ۳۹۱ روستاهای استان
خوشسیرت با اشاره به تنش آبی در۳۹۱ روستاهای استان گفت: با اعتبار ۹۶۶ میلیارد تومان در۳۰ ماه با اجرای طرحها و پروژهها، مشکل تنش آبی این روستاها رفع میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی افزود: این طرح ۳۰ ماهه بوده و تاکنون از ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که امیدواریم تا اواخر سال آینده به بهره برداری برسد.
*اختصاص ۸۸۰ میلیارد تومان در حوزه آب شهری و روستایی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همچنین گفت: در سال جاری بیش از ۸۸۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزههای مختلف آب شهری، روستایی و تنش آبی تخصیص داده شده است.
خوش سیرت افزود: از این میزان ۴۹۲ میلیارد تومان در قالب آبرسانی روستایی، ۱۹۰ میلیارد تومان در قالب توسعه آب شهری و ۲۱۰ میلیارد تومان در قالب سهم استان از اعتبارات مقابله با تنش آبی تخصیص یافته است.
*اتمام عملیات اجرایی مدول سوم تصفیه خانه ارومیه؛ خردادماه
خوش سیرت متوسط بهره مندی مردم آذربایجان غربی از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب را ۶۷.۵ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم در کشور حدود ۵۵ درصد و در شهر ارومیه حدود ۷۷ درصد است ولی باید با تلاش بیشتر، هم متوسط استانی و هم بهره مندی در ارومیه را باید افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت به کارگیری شده در حوزه فاضلاب در تصفیه خانه ارومیه ۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است که با اتمام مدول سوم که در اوایل خردادماه خواهد بود، این ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش یافته و به ۱۴۰ هزار مترمکعب میرسد.
وی افزود: همچنین در شهر ارومیه ۵۰۰ کیلومتر معابر این شهر هنوز دارای سیستم دفع فاضلاب نیستند که برای اجرای این طرح و همچنین خط انتقال دوم به سمت تصفیه خانه، حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم مدول چهارم تصفیه خانه ارومیه را که زمینه ساز ارائه خدمات ۱۰۰ درصدی به شهر میشود و همچنین اجرای سیستم دفع فاضلاب در مناطق باقی مانده از شهر را در سالهای آتی آغاز کنیم.
این مقام مسئول، متوسط بهره مندی مردم آذربایجان غربی از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب را ۶۷.۵ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم در کشور حدود ۵۵ درصد و در شهر ارومیه حدود ۷۷ درصد است، ولی باید با تلاش بیشتر، هم متوسط استانی و هم بهره مندی در ارومیه را باید افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت به کارگیری شده در حوزه فاضلاب در تصفیه خانه ارومیه ۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است که با اتمام مدول سوم که در اوایل خردادماه خواهد بود، این ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش یافته و به ۱۴۰ هزار مترمکعب میرسد.
وی افزود: همچنین در شهر ارومیه ۵۰۰ کیلومتر معابر این شهر هنوز دارای سیستم دفع فاضلاب نیستند که برای اجرای این طرح و همچنین خط انتقال دوم به سمت تصفیه خانه، حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
*خردادماه؛ زمان بهرهبرداری از خط انتقال پسآب به دریاچه ارومیه
همچنین خبرنگاران از پروژه انتقال پسآب به دریاچه ارومیه بازدید کردند.
یکی از طرحهای احیای ستاد دریاچه ارومیه انتقال پساب تصفیهخانههای ارومیه به دریاچه ارومیه است.
در قالب این طرح ۵۱ میلیون مترمکعب آب تصفیه شده به پیکره این دریاچه منتقل میشود.
مدیر پروژه انتقال پسآب از تصفیه خانه فاضلاب ارومیه به سمت دریاچه ارومیه در این بازدید توضیح داد این خط در مراحل پایانی احداث قرار دارد و تا اوایل خرداد امسال تکمیل و به بهره برداری میرسد.
امیر رضایی طول این خط را ۱۱ هزار و ۱۰۰ متر، قطر آن را یک هزار و ۸۰۰ میلی متر و پیشرفت فیزیکی آن را ۹۰ درصد اعلام کرد.
به گفته وی، از این خط لوله ۴۵۰ متر باقی مانده که به سرعت در حال اجرای آن هستیم تا در سریعترین زمان ممکن بتوانیم آن را به بهره برداری برسانیم.
مدیر پروژه انتقال پسآب به دریاچه ارومیه ادامه داد: میزان انتقال پسآب از این خط ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه روز و قرار است سالانه ۵۱ میلیون مترمکعب پسآب از این طریق به دریاچه ارومیه بریزد.
رضایی اظهار کرد: پیش از سفر رییس جمهور به آذربایجان غربی (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱) ۵۰ میلیارد تومان به این طرح اختصاص یافته بود که پس از سفر هم ۴۵ میلیارد تومان برای اجرای آن مصوب شد که ۳۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
وی یاداور شد: از مجموع اعتبار این طرح ۱۵ میلیارد تومان اعتبار دیگر باقی مانده است البته مشکل مالی باعث توقف کار نشده و اجرای طرح بسرعت ادامه دارد.
انتهای پیام/