دادستان عمومی و انقلاب مرکز آذربایجان غربی گفت: قولنامههای سنتی که بسترساز بسیاری از جرایم ملکی است باید حذف شوند.
به گزارش خبرنگار نای قلم، حسین مجیدی امروز در جلسه ساماندهی املاک اظهار کرد: وضعیت نابسامان بازار املاک و مسکن، افزایش بیرویه قیمتها، عدم اطلاع مردم، سودجویی فرصتطلبان و افزایش کلاهبرداریها باعث افزایش مشکلات زیادی در این بخش شده است.
وی افزود: در حال حاضر حدود یک سوم پروندههای ورودی به محاکم قضائی مربوط به شکایات حوزه املاک و مسکن است.
مجیدی با هشدار جدی به اینکه وضعیت بازار خرید و فروش املاک و مسکن نابسامان است، افزود: تمامی قراردادها و مبایعه نامه ها باید در سامانههای ویژه مسکن ثبت شود و بر اساس قانون در هر مشاور املاکی رفتار مجرمانهای اتفاق بیفتد به طور حتم با آن برخورد شده و بنگاهی املاک غیرمجاز و بدون پروانه پلمب میشود.
وی خواستار همراهی همه ارگانهای مربوطه برای ساماندهی این وضعیت شد و اظهار کرد: پروندههای مهم و متعددی در بخش جعل اسناد و املاک و کلاهبرداری در حال بررسی است که بهمحض حصول نتایج به اطلاع عموم خواهد رسید و بهشدت با آنها برخورد میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر شش هزار بنگاه مشاور املاک در سطح استان در حال فعالیت هستند که این صنف توسط بازرسان مسکن نظارت میشوند و روند بازرسیها آغاز شده است.
سید محسن حمزه لو روز شنبه در جلسه ساماندهی املاک مسکن که به ریاست دادستان مرکز استان برگزار شد، افزود: عزم مسوولان ساماندهی حوزه مسکن بوده و در سطح استان بازرسان مسکن و نمایندگان دستگاههای مربوطه اقدام به نظارت بر عملکرد بنگاههای مشاور املاک میکنند.
وی با اشاره به اهمیت نظارت بر بازار مسکن ادامه داد: هر ۱۵ روز یک بار گزارش جمع بندی نظارتهای حوزه مسکن در جلسه شورای مسکن استان به ریاست استاندار آذربایجان غربی اعلام و به تبع آن نیز هر ماه یک بار این گزارشات جمع بندی شده، در جلسه شورای عالی مسکن کشور به ریاست رییس جمهور بررسی میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی اظهار کرد: روند نظارت و بازرسیهای حوزه مسکن به صورت کاملا برنامه ریزی شده انجام میگیرد چرا که یکی از سیاستهای جدی دولت ساماندهی حوزه مسکن است.
حمزه لو گفت: اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای ساماندهی بازار مسکن در کل کشور بوده و در این راستا ٢٠٣ هزار واحد مسکونی در سطح استان ساخته می شود و در بخش تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز این استان ۲.۵ برابر ظرفیت اسمی زمین تامین کرده است.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای کیفیت زندگی در اولویت توسعه شهری است، یادآور شد: طرح جامع شهر ارومیه مشکل چندین ساله تعاونیهای مسکن ارومیه با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را رفع کرد و در همین راستا یک هزار و ۲۵۰ هکتار زمین به محدوده شهری الحاق شده است.
حمزهلو تاکید کرد: در سالهای گذشته برخی از تعاونی های مسکن به عناوین گوناگون اقدام به خرید، تفکیک و واگذاری های زمینهای مسکونی کرده که این امر مشکلات عدیدهای برای مردم ایجاد کرده که اقدامات لازم و قانونی برای رفع مشکل انجام و برخورد با متخلفان با جدیت و تا حصول نتیجه انجام میگیرد.
معاون دادستان مرکز آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: ساماندهی و جلوگیری از فروش اموال دولتی، هدایت مردم به سمت سنددار کردن املاک، پیشگیری از کلاهبرداریهای حوزه بازار املاک و مسکن، آشناسازی و اطلاعرسانی طرفین قرارداد با اموال منقول، بیان مسائل و منافع عمومی و همراه کردن مردم برای جلوگیری از کلاهبرداری جزو دغدغههای اصلی اجرای طرح ساماندهی بازار مسکن در سطح استان است که نیازمند همراهی رسانهها هستیم.
مهدی خدادادی تأکید کرد: دستگاه قضائی با متخلفان بازار مسکن و املاک هیچ تعارف و مماشاتی ندارد و برای رعایت حقوق عموم و عامه با کسانی که در این حوزه اقدام به کلاهبرداری بکنند بر اساس قانون بهشدت برخورد میشود.
انتهای پیام/