بازرسکل آذربایجان غربی در جریان بازدید از بزرگترین مرکز پرورش آرتمیای کشور در چهار برج بر ضرورت استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود اراضی حاشیه دریاچه ارومیه تاکید کرد.
به گزارش نای قلم، بازرسکل قضایی استان و هیأت همراه در ادامه سفرهای خود به شهرستانهای استان، امروز از مرکز پرورش آرتمیای شهرستان چهاربرج بازدید کردند.
بازرسکل آذربایجان غربی در جریان این بازدید، با تاکید بر لزوم توجه به حفظ و احیای گونه با ارزش و منحصر به فرد آرتمیا ارومیانای دریاچه ارومیه که بهدلیل فروکش کردن آب دریاچه در معرض نابودی و انقراض قرار گرفته، اظهار کرد؛ در راستای تاکید رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر حمایت قانونی از تولید و هرنوع فعالیت صورت گرفته در امر توسعه کشور درچهارچوب ضوابط و مقررات، بازرسیکل استان، هرگونه حمایت از فعالسازی و توسعه مزارع پرورش آرتمیای واقع در دشت فسندوز چهار برج و استفاده از تمام ظرفیت موجود در دشت فسندوز را برای استمرار پرورش و تولید اینگونه با ارزش را در راستای اقدامات قبلی سازمان بازرسی، در دستور کار خود قرار داده است.
روحالله محبوبی با ابراز اظهار از وضعیت به وجود آمده برای آرتمیا در اثر خشک شدن آب دریاچه ارومیه، با اشاره به ظرفیت بالای اراضی حاشیه دریاچه برای ایجاد مزارع پرورش آرتمیا، ابراز امیدواری کرد؛ مسئولان امر با تمام توان و تلاش شبانهروزی از ظرفیت موجود جهت توسعه مراکز پرورش آرتمیا به منظور شکوفایی استان و شهرهای حاشیه دریاچه استفاده کنند تا ضمن حفظ اینگونه با ارزش، گام موثری در امر اشتغال و توسعه استان برداشته شود.
در این بازدید که با حضور فرماندار و جمعی از مدیران شهرستان و مجریان پرورش آرتمیا در مزارع واقع در دشت فسندوز شهرستان چهاربرج انجام گرفت، حاضران از نزدیک با فعالیتهای انجام شده برای احیاء و توسعه مزارع پرورش آرتمیا، نحوه پرورش، نگهداری و عملآوری گونه منحصر به فرد مزبور در این مرکز آشنا شده و در جریان مشکلات و چالشهای پیش روی این واحد قرار گرفتند.
در این بازدید مدیر مرکز با ارایه گزارشی از اقدامات صورت گرفته جهت احیای مرکز، با اشاره به حمایتهای مستمر و موثر بازرسی کل استان از طریق تشکیل جلسات متعدد در سطح مدیران ارشد سازمان شیلات کشور و استان، بازدیدهای مکرر با حضور مقامات کشوری و استانی و انجام دهها مکاتبه و ابلاغ مصوبات اثربخش و اجرای آنها ...که منجر به احیا مرکز و راهاندازی مجدد آن بعد از یک وقفه 16 ساله شد، اظهار کرد؛ بدون حمایت و پیگیریهای بازرسی کل استان امکان احیای مرکز وجود نداشت.
مجتمع آبزیپروری دشت فسندوز در زمینی به مساحت 2 هزار هکتار در سال 1374 با استفاده از تسهیلات بانکی، سرمایه گذاری دولتی و مشارکت بخش خصوصی راهانداز ی شد، لکن به دلیل کم توجهی مسئولان امر وکم آبی به سرانجام نرسید، با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش آب منطقه و شوره زار بودن اراضی واقع در دشت فسندوز و... با پیگیریهای مستمر بازرسی کل استان، عملیات پرورشگونه آرتمیا در مزارع شروع و در حال حاضر عملیات پرورش سیست آرتمیا و بیومس آرتمیا در مزارع دشت انجام میشود.
انتهای پیام/