عضو شورای مرکزی مجمع جوانان انقلابی ارومیه به لزوم تطبیق زندگی مسئولان جامعه اسلامی با فقرا و تهی دستان تاکید کرد.
به گزارش نای قلم، حجتالاسلام مهدی شاهی زاده علیار در مراسم شب ولادت با سعادت امام علی که در مسجد یازهرا (س) ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: امام علی (ع) در روایتی میفرمایند؛ إنَّ اللّه َ تعالى فَرَضَ على أئمّةِ العَدلِ أن يُقَدِّروا أنْفُسَهُمْ بِضَعَفَةِ النّاسِ، كَيْ لا يَتَبيَّغَ بالفقيرِ فَقْرُهُ، خداوند بر پيشوايان عادل واجب كرده است كه خود را با مردم ناتوان همسان كنند، تا تنگدستىِ فقير، او را برنياشوبد و این روایت سنگین بودن مسئولیت فردی را نشان میدهد که میخواهد در جامعه اسلامی قبول مسئولیت کند.
وی افزود: میزان و سنجش زندگی مسئول جامعه اسلامی باید فقرا باشند نه افراد اشرافیگر و عافیت طلب و این مسئله مهمی است که مولا علی (ع) در زمانی این جملات را بر زبان جاری کردند که همه کشورهای اسلامی از آذربایجان تا مصر و بخشی از اروپا تحت حکومت امام علی (ع) بود و این به معنی فقر و نداری مولا علی (ع) نبود که بخواهند با اجبار در فقر زندگی کنند، بلکه حکومت دارای ثروت کلانی بود اما حضرت هیچ طمعی بدان نکردند و با نان جو گذران زندگی کردند.
عضو شورای مرکزی مجمع جوانان انقلابی ارومیه تاکید کرد: در روایات فراوان بیان شده است که امام علی (ع) غذای خود را به فقرا میداد و لباس تازه و نو نمی پوشید و شاید برای خیلیها سوال باشد که این نوع رفتار امام آیا فقر را ریشه کن میکرد؟ باید در جواب گفت که شاید علی (ع) نتوانست در آن برهه فقر را ریشه کن کند اما نوعی زیست اجتماعی داشت که افراد تهی دست و فقیر وقتی با خواستههای فرزندان و اهل و عیال خود مواجه میشدند و نمی توانستند حاجاتشان را برآورده کنند به آن ها میگفتند ببینید خلیفه مسلمین هم مثل ما زندگی میکند، مثل ما لباس میپوشد، مثل ما غذا می خورد و .... و این مرهمی بود بر دل های فقرا و علی (ع) تلاش کرد درد فقیر را بکاهد و آن را بیشتر نکند.
امام جماعت مسجد یازهرا (س) بیان کرد: آیا در جامعه امروزی یک فقیر و تهی دست برای کاستن از آلام درد خانواده و فررزندانش میتواند زندگی یک مسئولی را مثال بزند که مثل آن فقیر و پابرهنه زندگی میکند تا آلام و دردش کاسته شود؟ باعث تاسف است که برخی مسئولان وقتی به مناطق حاشیه شهر میروند با اجلال جلال و عظمت خود و با ماشین های چند میلیاردی و گران قمیت ... وارد مناطق حاشیه شهر و فقیرنشین میشوند و این مشی معاویه است که با این حرکت فقرا و تهی دستان را تحقیر میکرد و دردشان را افزایش میداد.
وی در پایان گفت: اگر ما دم از علی (ع) بزنیم اما رفتارهای ما شبیه حضرت نباشد در واقع لاف زنی میکنیم، به قول جرج جرداق مسیحی "خیلی ها دم از علی (ع) می زنند اما به روش معاویه عمل می کنند" و لذا باید تلاش کنیم در هر نقطه ای که هستیم به عنوان یک شیعه آیینهای باشیم در انعکاس فضائل بیشمار مولا (ع) و دیگران ما را با رفتارمان شیعه بدانند و نه با ادعایمان.
انتهای پیام/