مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: با اقدامات انجام شده موردی از شیوع هیچ نوع بیماری خاصی در بین دام و طیور سطح استان مشاهده نشده است.
به گزارش خبرنگار نای قلم، سیدامید خلیلزاده امروز در آیین گرامیداشت هفته دامپزشکی در ارومیه اظهار کرد: ۱۶ میلیون نوبت واکسیناسیون دام در استان انجام شد که ۱۲ میلیون و ۶۰۰ مورد آن واکسیناسیون استراتژیک و بقیه واکسیناسیون مدیریتی (واکسیناسیون هایی که به علت سو تغذیه دام و یا کم توجهی دامداران رخ می دهد)، انجام شده است.
وی افزود: این تعداد واکسن در بین دامهای سبک و سنگین، سگ سانان و تک سمی ها برای مقابله با بیماریهای مختلف تزریق شده است.
خلیلزاده ادامه داد: مقابله با آبله، شاربن، تب برفکی، پی پی آر و بروسلوز در دام سبک، شاربن و تب برفکی گاوی برای دام سنگین، شاربون در تک سمی و هاری در سگ سانان در دستور کار این اداره کل طی چندین مرحله در طول سال قرار دارد.
وی تصریح کرد: صیانت از جمعیت دامی، مبارزه با بیماریهای مشترک و تامین امنیت غذایی سه وظیفه اصلی و خطير این بخش است که با همکاری بخش دولتی و خصوصی در استان انجام میشود.
*10 درصد جمعیت دامی کشور در آذربایجان غربی است
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم گفت: 10 درصد جمعیت دامی کشور متعلق به این استان است.
خسرو شهبازی افزود: سلامت دام و غذای مردم متکی به تلاش صادقانه و بیوقفه نیروهای خدوم اداره دامپزشکی ، دستگاهها و موسسات همکار در بخش خصوصی، عمومی و دانشگاهی وابسته است.
وی تصریح کرد: رعایت ضوابط بهداشتی - قرنطینه ای نقش مهمی در کنترل بیماری ها دارد، تامین سلامت و امنیت در این حوزه می تواند منجر به توسعه اقتصادی و نیز رونق صادرات شود که در این راستا باید اقدامات موثر و سازنده انجام گیرد.
شهبازی با اشاره به رتبه های برتر کشوری استان در تولیدات دام و طیور گفت: آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی است و این استان رتبه های اول کشوری در تولید عسل، جمعیت گاومیش، تعداد زنجیره های طیور، رتبه سوم کشوری در تولید جوجه یکروزه، رتبه هفتم کشوری در تولید گوشت مرغ، رتبه چهارم کشوری در تولید گوشت قرمز را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه از زحمات شبانه روزی کارکنان دامپزشکی استان که در زلزله اخیر خوی تمامی دام و طیور های روستاهای مناطق زلزله زده را واکسینه کردند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود، قدردانی کرد.
*ذبح در کشتارگاههای دام و طیور آذربایجان غربی با دستگاه انجام نمیشود
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی هم گفت: در هیچ کدام از ۲۸ کشتارگاه دام و طیور در استان اعمال ذبح شرعی با دستگاه انجام نمیگیرد.
حجت الاسلام مهدی ولی زاده در مراسم گرامیداشت ۱۴ مهر روز ملی دامپزشکی افزود: در هیچ کشتارگاهی ذبح توسط دستگاه صورت نمی گیرد و ذبح دام و طیور توسط ذابحین با نظارت ناظران شرعی انجام می گیرد.
وی به اهم اقدامات دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اظهار کرد: قانون نظارت شرعی از دهه هشتاد به بعد اجرا می شود و طبق ماده ۴ این قانون تمام واحدهای تولیدی گوشت اعم از کشتارهای دام و طیور ،مراکز فرآوری و عمل آوری، کارخانجات سوسیس و کالباس، مبادی ورودی گوشت از خارج از کشور (گمرک) و مراکز صیادی موظف به بکارگیری ناظر شرعی هستند.
ولیزاده افزود: بر اساس ماده هفت قانون فوق آموزش و معرفی این ناظرین شرعی بر عهده حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی می باشد و بر این اساس در آذربایجان غربی در کلیه کشتارگاه ها اعم از ۱۲ کشتارگاه طیور، ۱۶ کشتارگاه دام و هشت مرکز بسته بندی و مراکز مشمول قانون به تعداد ۳۴ ناظر شرعی بعد از طی دوره های آموزشی تخصصی مشغول به فعالیت و نظارت بر حلیت و طهارت مواد تولیدی هستند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اضافه کرد: تعداد ۱۰۱ نفر ذابح در ۲۸ کشتارگاه دام و طیور استان، دوره های آموزشی را فراگرفته و بر اساس آداب اسلامی زیر نظر ناظر شرعی در راستای تامین غذای حلال و پاک فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: پلمبهای پلاستیکی نشانه گذاری بر روی لاشه های دام در استان آذربایجان غربی تهیه شده و به لاشه های دام الصاق می شود که در آن نوع و جنس لاشه ذبح شده مشخص می شود.
ولی زاده تصریح کرد: اجزای حرام دام و طیور در کشتارگاه های دام معدوم می شود و این اجزا از کشتارگاه ها خارج نمی شوند.
وی اظهار کرد: انتظار از مجموعه های فرهنگی اعم از صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، ارشاد، حوزه های علمیه، منابر و مساجد و ... این است که در مسئله غذای حلال فرهنگ سازی لازم را انجام دهند، چرا که ذبح شرعی یکی از افتخارات شریعت اسلامی است .
وی تاکید کرد: امروزه در بازارهای اروپایی و غیر مسلمان معمولا از گوشت با آرم حلال استقبال ویژه می شود، چون بر اثر مراعات آداب ذبح اسلامی لاشه ذبح شده سالم تر و لذیذ تر است و ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.
*تحقق ۱۱۰ درصدی اشتغالزایی در آذربایجان غربی
معاون هماهنگی امور اقتصادی آذربایجان غربی هم گفت: تعهد اشتغال ایجاد شده در استان در سال گذشته ۵۳ هزار نفر بود که این مهم، در حدود ۱۱۰ درصد محقق شده است.
جواد کرمی افزود: در تیر و مرداد ماه سال جاری، موفق به تثبیت نرخ تورم ۲.۵ درصد در استان شدیم.
وی بیان کرد: از نظر کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در شهریور ماه این استان با ۱.۸ درصد در ردیف ۱۰ استان موفق کشور قرار دارد که توانسته این موضوع را مدیریت و کنترل کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی افزود: بیشترین نرخ تورم نقطهای در بین استانها ۵۱.۳ درصد بود که آذربایجانغربی با ۴۰.۸ درصد ضمن ارتقای رتبه، به میانگین کشوری با نرخ ۳۹.۵ درصد نزدیکتر شده است.
وی یادآور شد: تیم اقتصادی استان با هدایت استاندار آذربایجانغربی و با تشکیل کمیتههای مهار تورم، اشتغال، سرمایهگذاری و رفع موانع تولید و با برگزاری یکشنبههای حمایت از تولید به دنبال کاهش روز افزون نرخ تورم و افزایش رشد اقتصادی است.
کرمی با بیان اینکه با همراهی بخش خصوصی و تلاش همدلی مسولان به خصوص پیگیری های استاندار آذربایجان غربی این موفقیت ها حاصل شدهاست، اضافه کرد: مردمی سازی دولت از مهم ترین اقداماتی بوده که در دولت سیزدهم پیگیری میشود چرا که مالکان واقعی کشور مردم هستند و بدون مشارکت آنان موفقیتی حاصل نمیشود.
وی ضمن گرامیداشت روز دامپزشکی و تقویر از کارکنان و سربازان گمنام عرصه تامین امنیت غذایی، بیان کرد: مجموعه دامپزشکی با خدمت به بهره برداران و همچنین مقابله با بیماری های مشترک بین انسان و دام، نقش حائز اهمیتی در حفظ امنیت غذایی و کاهش مخاطرات اقتصادی برای بهره برداران صنعتی، روستایی و عشایری ایفا می کند.
انتهای پیام/