متولد دهه سی در زنوز آذربایجان است و چون کبوتری سبکبال، آزاد و رها از منیتها و قیودات زائد مادی .
بانو «کبوتر بهاور» میگوید: دار و ندارم معطوف به تربیت خانوادگی، مدیون زحمات بیمنت مادر و پدر و آزادیهای معقولی است که در دوره نوجوانی برایم فراهم کردهاند.
از ۱۳ سالگی ساکن تهران بوده و با عشق و علاقه، معلمي را پیشه خود ساخته و آن را تنها راه قدم برداشتن برای بچهها تلقی کرده میافزاید: با اینکه سال ۸۶ بازنشست شدهام ولی تا ۹۸ عاشقانه تدریس کردم. عاشق شغل معلمي بوده و اگر امکان برگشت به گذشته باشد باز معلم خواهم بود. این معلم سینه سوخته هنوز با دفتر اسامی دانشآموزان، نقاشیهای خاص و در یک کلام با روح و روان شاگردان حاضر و غایبش زیست میکند.
*مروری بر کارنامه شغلی خانم بهاور
- مبدع روشهای نوین تدریسِ خلاق
- اولین مجری آموزش بارویکردهای نوین تدریس در کرج
- آموزش دیدهی جهانی روشهای نوین تدریس بر اساس آموزههای نوین زیر نظر یونیسف به مدت سه سال
- عضو شورای زبان آموزي در سازمان پژوهش و دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش
- نقاد کتابهای تازه تالیف فارسی « بخوانیم و بنویسیم » آموزش و پرورش
*تالیفات
* کتاب کار فارسی و کتاب معلم (راهنمای تدریس)
* کتاب طراحی آموزشی فارسی دوم ، کتاب باهم بیاموزیم علوم دوم ابتدایی
* کتاب کار ریاضی پایه چهارم ابتدایی
* کتابهای جورچین آموزشی (گروهبندی براساس اهداف دروس)
* مبدع تدریس بر اساس نظریه « ند هرمان » یا تمام مغزی (تفکر موثر و حل مساله خلاقانه زمانی صورت می گیرد که فرد بتواند از چهار ربع مغز بهره بگیرد...)
* تدریس علوم و ریاضی در طبیعت و با حضور اولیای دانشآموزان (متد پدر و مادر همراه من شو)
* روش ابداعی برای آموزش راحت املا (تجسم کلمات و حک کردن در حافظه)
* تدریس دروس مناسبتی مانند نوروز با نام آشتی اقوام با پوشیدن لباسهای محلی و تشریح آئینهای باستانی و ملی فلسفه وجودی هفتسین و...
* بهرهمندی از ظرفیت اقوام در تفهیم مطالب (تبریک مناسبتها با گویشهای متنوع و متکثر و...)
*پویش ملی - مردمی «نه به ته سیگار»
پس از شنیدن اخبار مبنی بر سوختن جنگلهای زیبای ارسباران با یک تهسیگار در بیست و هفتم تیرماه سال ۹۸، ایده پویش مردمی و ملی «نه به ته سیگار» به ذهن خانم معلم کنجکاو متبادر میشود. بیش از دو ماه مطالعه همهجانبه در کم و کیف و ابعاد ملی و جهانی موضوع، با اختلاط تراوشات ذهنی و تجربیات علمی، پویش مردمی و ملی «نه به ته سیگار» از وی متولد میشود.
مدتی کار جمعآوری تهسیگار از پارک محله را تنهایی استارت زده و به مرور همراهان و همفکران دغدغهمند جذب پویش میشود. رفته رفته ایده پویش از جنینی به کودکی و کم کم در عرض چهار سال از کودکی به دوره نوجوانی پرتاب میگردد.
طراح لوگوی پویش مهندس آرمان سعیدنیا است؛ گروه کوهنوردی فلزکار از اولین مخاطبان جدی پویش هستند که در ادامه از مجموعه منفک میشوند.
با رسانه ای شدن پویش در صدا و سیمای ملی ایران و رادیوکرج، انعکاس در مجلات فارسی زبان در کشورهای اسکاندیناوی، ساختن مستندی از پویش توسط مهندس سپهر رضایی در سال ۹۹ (دانش آموز پایه دومم در سال تحصیلی ۷۸_۷۷) باعث گسترش پویش در ۱۷ شهر ایران شده است.
گفتنی است که فعلا با هماهنگی مسئولین، منطقه ۴ شهرداری مهرشهر به عنوان پایلوت پویش انتخاب شده و اهداف و مطالبات پویش با قدرت و سرعت در بوته نقد و آزمایش و خطاست تا با حصول نتیجه مطلوب به کل کرج و کشور تسری یابد.
*اهداف و مطالبات ملی - مردمی پویش «نه به ته سیگار»:
۱ - آموزش و فرهنگ سازی از طریق رسانه های سمعی وبصری ، رواج سواد زیست محیطی از مهدکودک ها ومقاطع ابتدایی تا دانشگاه ها...
۲ - تهیه و نصب تابلو های آگاهی دهنده در باره ی مضرات ته سیگار در مراکز پرتردد و پر ریزش.
۳ - نصب سطل های مخصوص ته سیگار در محل هایی چون؛ ایستگاه های مترو، تاکسی، اتوبوس، پایانه های مسافربری، پارک ها و زندان ها و جاهای پرتردد.
۴ - جمع آوری اصولی و درست فیلترهای سیگار
۵ - اختصاص خودرویی برای جمع آوری و تخصیص شماره تلفنی برای این منظور.
۶_اعمال تشویق و یا جریمه. تشویق مثل استفاده از بارومترها برای اعلام اینکه کدام پارک و محل عاری از ته سیگار هست. جریمه در قبال انداختن و رها کردن ته سیگار در محیط زیست. (مصداق عبور از چراغ قرمز، نبستن کمربند ماشین)
۷ - تخصیص لندفیلید اختصاصی طبق استانداردهای بین المللی و علمی برای ته سیگارها که به علت پسماند شیمیایی بودن نباید با زباله های دیگر مخلوط شود.
۸- اعلام روز ملی «نه به ته سیگار» در ۲۷ تیر در سالنامه
۹- استفاده از مقوله اجتماعات شناختی که شامل محققان، دانشمندان و پژوهشگران، کنشگران و فعالان محیط زیستی که بر مبنای تحقیقات و بررسی هایشان و ارائه آنها به مسئولین و سیاست گذاری برای کنترل این مشکل و بهبود شرایط آن.
خبر خوش آن که:
در کانال پویش به قلم خانم بهاور میخوانیم:
« بعد از حدود چهار سال تلاش و نشستها و جلسات مکرر با مسئولین دلسوز محیط زیست، در بازنویسی قانون پسماند تمام مطالبات پویش مردمی و ملی «نه به ته سیگار» به غیر از بند ۸ لحاظ شده است. این اتفاق میمون و مبارک در جلسهای که در ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ در دفتر خانم دکتر سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در معیت مهندس قاسمی و دکتر محمد رفیعی مشاورین محیط زیست و مجریان این مجموعه با همراهی دکتر فخاری مدیرکل پیشگیری ازدخانیات و عضو پویش عنوان شد».
رضا قاسم پور/ صدای معلم
انتهای پیام/