NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

رییس سازمان غذا و دارو:

با «فروش» اینترنتی دارو مخالفیم

تاریخ انتشار: 1402/11/09 | 18:54

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه با «فروش» اینترنتی دارو مخالفیم، گفت: ابلاغ آیین‌نامه «عرضه» اینترنتی دارو با محوریت نسخه الکترونیک انجام می‌شود.

به گزارش نای قلم به نقل از ایسنا، دکتر سید حیدر محمدی در نشست خبری «فجر سلامت» که ظهر امروز، دوشنبه ۹ بهمن در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: کارنامه کاری دارو و تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت بیانگر این است سال‌ها در حوزه سلامت و تولید کالاهای سلامت افتخارآفرینی کرده‌ایم. دستاوردهای خود را در سالروزهای مختلف به ویژه ایام دهه فجر رونمایی می‌کنیم.

وی همچنین گفت: با حمایت تامین کنندگان تعداد کمبودهای دارویی کاهش یافته، کمبودها عمدتا حیاتی و از داروهای اساسی نیست، به عنوان مثال داروهای وارفارین و متی مازول از جمله کمبودها بود که رفع شد، باقی اقلام عمدتا امکان جایگزینی با داروهای تولید داخل را دارد.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: داروهای جدید وارد فهرست دارویی کشور شده که با تکنولوژی بالا یا مکانیزم اثرجدید، بمحض تولید اطلاع رسانی می‌شود.

وی ادامه داد: واکسن های پنج گانه، تب زرد روتاویروس و پنوموکوک و ... در  برنامه تولید هست که امسال با همت معاونت بهداشت وارد برنامه واکسیناسیون می شود.

وی همچنین گفت: امسال رونمایی داشبورد پایش و رصد زنجیره سلامت در اختیار مدیران تصمیم گیر هست، بخشی هم در اختیار عموم است.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره ورود سکوهای اینترنتی به حوزه دارو، گفت: تاکید می‌کنیم که با فروش اینترنتی دارو مخالفیم و به هیچ وجه اجازه آن را نمی‌دهیم، چون سلامت مردم را به خطر می اندازد.

وی تاکید کرد: در این باره با تسهیل دسترسی به دارو و دارو رسانی درب منزل بیماران مخالفتی نداریم و البته دو سال است که از سوی دو سازمان بیمه‌گر برای خانواده شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد و همچنین بیماران ام‌اس اجرا می ‌شود.

وی گفت: حسب وعده داده شده به کمیسیون اصل ۹۰ آیین نامه عرضه اینترنتی دارو یک ماهه تدوین شده و با همفکری ذینفعان و داروخانه ها، بزودی ابلاغ می‌شود.

وی گفت: هسته اصلی اجرایی این طرح داروخانه‌ها هستند و سکو عامل حمل دارو خواهد بود و قطعا تنها در این زمینه از آنها کمک می‌گیریم و سکوهای متخلف در این زمینه نقشی نخواهد داشت.

محمدی تاکید کرد که با اجرای این طرح، متقاضیان از طریق نسخه الکترونیک و سامانه مربوطه، درخواست خود را اعلام کنند.

وی در ادامه درباره داروی برند بیماران سی اف، گفت: داروی بیماران سی.اف دو تولیدکننده داخلی دارد. کمبود داروی برند این بیماران جهانی است. در مجموع داروی پانکراتین دو تولیدکننده داخلی دارد که کمبودی درمورد آن‌ها نداریم.

وی افزود: ۶۰۰ بسته از داروی برند فردا در داروخانه‌های دولتی توزیع می‌شود. شنبه نیز حدود ۸۰۰ بسته واردات داریم که توزیع می‌شود و حدود ۴۰۰ هزار عدد دو هفته دیگر و اسفندماه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار عدد وارد می‌شود. در مجموع واردات به صورت روتین انجام می‌شود.

محمدی درباره وضعیت نان نیز گفت: نان‌های که در سبد محصولات غذایی کشور وجود دارند ناسالم نیستند.مبحث مهم و اساسی در خصوص مصرف نان این است که مردم ارزش نان کامل را بدانند.

وی با بیان اینکه نان کامل توسط برخی از تولیدکنندگان به بازار عرضه می‌شود، گفت: گرچه این محصولات توسط برخی از تولید کنندگان به بازار عرضه می‌شود اما تولید کنندگان بر این باور هستند که تولید کامل برای آنها صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مردم به ارزش غذایی نان توجه کنند، ادامه داد: مردم نباید به رنگ نان توجه کنند بلکه ارزش غذایی آن را در کانون توجه قرار دهند.

وی درباره عملکرد وزارت بهداشت در حوزه سلامت گفت: وضعیت کنونی نظام سلامت کشور نسبت به بهمن ۵۷ بسیار تغییر کرده است. ایران در حوزه تولید دارو بسیار پیشرفت کرده و دستاوردهای متعددی را از آن خود کرده‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این است ۸۰ درصد داروهای کشور در بهمن ماه سال ۵۷ وارداتی بودند و فقط ۲۰ درصد در داخل کشور توسط شرکت‌های داخلی و چندملیتی تولید می‌شدند.

وی با بیان اینکه ۹۹ درصد داروی مورد نیاز کشور تولید داخلی است، اظهار کرد: نه تنها نسبت به تولید داروی مورد نیاز اقدام کرده‌ایم بلکه دارو به سایر کشورها صادر می‌کنیم‌. خودکفایی در تولید دارو به یکباره صورت نگرفته بلکه تدریجی است. توانایی تولید ۱۰۰ درصدی داروی مورد نیاز کشور را داریم اما تولید تمام داروی مورد نیاز توجیه اقتصادی ندارد.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه خودکفایی محدود به حوزه دارو نمی‌شود، گفت: تجهیزات پزشکی هم به دستاوردهای فراوانی نائل آمده‌ایم. تجهیزات پزشکی تولید ایران به سایر کشورها صادر می‌شود.

وی ادامه داد: ۶ واکسن کرونا با پلتفرمهای مختلف تولید کرده‌ایم و آن را به کشورهای دیگر صادر کرده‌ایم.

محمدی در پایان گفت: پیش از انقلاب، پزشکان کشورهای خارجی در ایران مشغول به طبابت بودند اما شرایط این روزها بسیار تغییر کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات