معاون دانشجویی و فرهنگی موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه 22 اسفندماه را آخرین مهلت ارسال مقاله به همایش ملی بزرگداشت نظامی گنجینه حکمت ایران اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، عباس مکرم امروز در نشست هماهنگی همایش ملی بزرگداشت نظامی گنجینه حکمت ایران، اظهار کرد: تاکنون 12 مقاله دریافت شده است که در ارسال مقالات در حال افزایش است.
وی افزود: براساس هماهنگیهای به عمل آمده مقالههای ارائه شده در سایتهای Civilica و iscنمایه میشود و در قالب کتابی در اختیار علاقمندان قرار میگیرد.
سیویلیکا یا مرجع دانش، یک پایگاه اینترنتی خصوصی است که به نمایهسازی و نشر مجموعه مقالات همایش و کنفرانسها میپردازد.
معاون دانشجویی و فرهنگی موسسه آموزش عالی آفاق اضافه کرد: این همایش 23 اسفندماه به صورت حضوری و مجازی در ارومیه برگزار میشود.
وی افزود: مقالات دریافتی پس از داوريهاي انجام شده به صورت سخنراني، پوستر و چاپ در مجموعه مقالات پذیرفته میشوند.
معاون دانشجویی و فرهنگی مؤسسه آموزش عالی آفاق، برنامههاي اين همايش را شامل سخنراني صاحبنظران و شخصيتهای كشوري و استانی، ارايه مقالات پذيرفته شده بهصورت شفاهی و پوستر و برگزاری پنلهای تخصصی عنوان کرد.
وی گفت: تعداد پنلهای تخصصی بعد از نهایی شدن تعداد مقالهها مشخص میشود.
مکرم بازشناسی آثار نظامی، موسیقی در آثار نظامی، روانشناسی در آثار نظامی، ایراندوستی در آثار نظامی و انساندوستی در آثار نظامی، سیری در اندیشه و تفکر نظامی، باورهای اخترشناسی در آثار نظامی، بازآفرینی شخصیتها در آثار نظامی، رنگ و مفاهیم نمادین آن در خمسهی نظامی و بررسی تطبیقی مفاهیم نمادین چهارپایان در آثار نظامی را از محورهای این همایش عنوان کرد.
لازم به یادآوری است حکیم جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است.
وی در شعر، به ویژه در داستانسرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سرآمدان ادب فارسی است. معروفترین و مهمترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرار»، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندرنامه» است.
نظامی، «مخزن الاسرار»، نخستین اثرش، را در جوانی سرود. او از شاعرانی است که تأثیر شگرفی بر شعر فارسی گذاشت به طوری که میتوان او را در کنار شاعرانی مانند فردوسی و سعدی از استادان مسلم زبان و ادب فارسی دانست.
نظامی از علوم ادبی و اسلامی، نجوم و فلسفه آگاهی کافی داشته و این آگاهیها در شعر او به روشنی پیداست.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/