لعیا نورانی زنوز/ صنایع تولیدی به عنوان ستون فقرات توسعه به طور عام و توسعه اقتصادی به طور خاص توصیف می شوند.
به گزارش نای قلم، صنعت با وجود بحران اقتصادی کشور و با وجود اینکه یکی از بخشهایی است که بیشترین آسیب را دیده اما همچنان نقش مهمی در توسعهی اقتصاد ایفا می کند.
واحدهای تولیدی مواد اولیه را به محصول نهایی تبدیل میکنند و برای تولید کالاهای نهایی از ماشینآلات یا نیروی کار استفاده میکنند از این روست که تعهد به ساختار صنعتی هم وابستگی شدید مردم به کشاورزی را کاهش میدهد، هم پیشگام مهمی برای ریشهکنی فقر و بیکاری است و هم محرک اصلی بهرهوری و نوآوری محسوب میشود.
ایجاد اشتغال توسط واحدهای تولیدی فرصتی برای کارگران است تا به دنبال دانش پیشرفته باشند و این منجر به بهبود مالی و کیفیت زندگی میشود.
همچنین صنایع، پیشرفت در نوآوری و فناوری را به مکانی که در آن قرار دارند به ارمغان میآورند، همیشه به دنبال دیدگاهها و ایدههای جدید هستند و فضا را برای آنها فراهم میکنند.
بنابراین پربیراه نیست اگر ادعا کنیم توسعه صنعتی و تولیدی عامل مهمی برای کاهش نابرابریهای منطقهای و نشانهی توسعه در منطقهای است که در آن فعالیت میکنند چرا که باعث میشوند یک منطقه، شاخص توسعه خود را افزایش داده و با مناطق توسعهیافتهتر برابری کند.
در شرایط فعلی، سیاست صنعتی به عنوان یک راهبر اصلی در بهبود اقتصادی نیاز به حذف مقررات دستوپاگیر، سامانههای زائد که روند تجارت را کند کردهاند، تقویت همکاری بین دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی برای انطباق با چالشهای امروزی و در نتیجه بهرهگیری از فرصتهای عظیم عصر جدید صنعتی دارد؛ پارادایمی که مطابق با دگرگونیهای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی در صورت داشتن زیرساختها، دسترسی به بازار، سرمایه و ظرفیتهای انسانی و یک رژیم نظارتی توانمند، میتواند فرآیندهای تولید سنتی را متحول کرده و در دنیای جهانی شده امروز، کارآمدتر و رقابتیتر شود و به عنوان بهترین محصولات رقابتی باقی بماند.
*اهمیت صنعت و تولید در آذربایجان غربی
سالهاست که کشاورزی محور توسعه در آذربایجان غربی قلمداد میشود، ولی با تلاشهای صورت گرفته به ویژه در حوزه بخش خصوصی و اهتمام سرمایهگذاران و دولتهای مختلف، صنایع خوبی در این استان شکل گرفته و قوت یافته است.
در حال حاضر طبق آخرین آمار بیش از ۲ هزار واحد صنعتی در آذربایجان غربی وجود دارد که بنا به دلایل مختلف همه آنها با تمام ظرفیت کار نمیکنند ولی میتوان با احیای آنها، زمینه ایجاد پسوند صنعتی برای این استان را فراهم کرد.
براساس اعلام کارشناسان اقتصادی، آذربایجان غربی قطب تولید تریلر کشور است و واحدهایی در حال فعالیت هستند که در سطح خاورمیانه حرفی برای گفتن دارند و توانستهاند به خوبی در مسیر رشد و پیشرفت گام بردارند و شاهد حرکت قطار این واحدهای تولیدی روی ریل توسعه و موفقیت باشیم.
یکی از این واحدهای تولیدی برند اروم تریلر از مجتمع تولیدی اروم صنعت سامان است که نقش موثری در اشتغالزایی و ایجاد تکاپوی صنعتی شدن در استان ایفا کرده است و اکنون پس از گذشت بیش از دو دهه از شروع فعالیت این شرکت، محصولات متنوعی از تریلر همچون کانتینر چادری، کفی، کمپرسی، تانکر، مخازن و … تولید و عرضه میشود.
استفاده از متخصصان خبره و ماهر در کنار تجربیات قبلی باعث شده است که محصولات این شرکت حضوری مؤثر در زمینه حمل و نقل جادهای کشور داشته باشند و بهراحتی با تولیدات باکیفیت اروپایی رقابت کنند.
محصولات این شرکت علاوهبر بازار داخل، به کشورهایی همچون امارات متحده عربی، عراق، کویت، روسیه، ازبکستان، قزاقستان، ارمنستان، ترکمنستان، بلاروس، آذربایجان و افغانستان صادر شده است.
شرکت اروم تریلر علاوه بر محصولات مرتبط با تریلرها، اخیراً به تولید بونکر سیمان و تانکر سوخت و همچنین انواع مخازن و سازههای فلزی مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، فولاد، صنایع نیروگاهی، معادن و صنایع نظامی پرداخته و موفقیتهای عظیمی کسب کرده است.
تولید انبوه تریلرهای یخچالدار با تکنولوژی جدید و به صورت یک تکه از دیگر موفقیتهاست که شرکت اروم تریلر برای اولینبار در کشور به آن دست یافته و صنعت حمل و نقل را متحول کرده است.
براساس مشاهدات عینی خبرنگار نای قلم که در راستای برگزاری رویداد رسانهای امید رسانههای استان بازدید از این واحد تولیدی به عمل آوردند، ارومتریلر در این مسیر پر از سنگلاخ و ناهموار امروز به یک الگو، سرمایه گذار و کارآفرین نمونه ملی تبدیل شده است.
با توجه به عملکرد صنایع و واحدهای تولیدی و نقش آنها در ایجاد اشتغال و افزایش تولید لازم است در سیاستگذاریها و برنامهریزیها توجه ویژهای به صنایع استان شود تا با افزایش شاخصهای کمی و افزایش درآمد سرانه زمینه برای رشد و توسعه اقتصادی فراهم شود.
انتهای پیام/