مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی از تدوین سند راهبردی مدیریت مساجد در تبلیغات اسلامی خبر داد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، حجت الاسلام منصور امامی امروز در گفتگو با اصحاب رسانه با اشاره به نقش مهم و کارکردهای اساسی مساجد، اظهار کرد: نقش کانونی و محوری مساجد در اجرای برنامه های مختلف اجتماعی و فرهنگی به عنوان نقطه اتصال و حلقه واسط بین مردم و مسئولان باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: احیا کارکردهای مساجد نیازمند برنامه عملیاتی دقیق و کاربردی است و با حضور پرشور مردم در مساجد می توان از مشارکت مردم در اجرای برنامه های مهم اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با محوریت مساجد در سطح جامعه بهره برد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: سند راهبردی مدیریت مساجد در تبلیغات اسلامی تدوین شده و در جلسه شورای فرهنگ عمومی در اختیار اعضا قرار داده شده است و در این سند مشکلات مسجد احصا و برای آن راه حل ارائه شده است.
وی اضافه کرد: مسجد باید به اهمیت و جایگاه اصلی خودش برگردد و در این راستا باید تلاش کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در عین حال یکی از مهمترین رسالت تبلیغات اسلامی را برگزاری دورههای آموزشی برای مادحین، طلاب، روحانیون و فعالان قرآنی عنوان کرد و گفت: در این راستا بیش از ۴۰ جلسه آموزشی برای طلاب و ائمه جماعات ارومیه برگزار شده است و برای مادحین و ذاکرین در قالب جلسات مجمعالذاکرین برگزار میشود که در آنها سیره و مقتلشناسی آموزش داده میشود.
امامی با تشریح فعالیتهای اداره کل تبلیغات اسلامی استان به مهرواره های بانور، همدل و هوای نو اشاره و تصریح کرد: مهرواره با نور یک طرح کشوری بوده که همزمان با سراسر کشور در استان نیز به همت اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی برگزار شد.
وی ثبت خاطرات بانوان مسجدی، ثبت خاطرات شریکه الامامان و ثبت مسائل مختلف خانواده و حل آنها را از موضوعات اصلی مهرواره با نور عنوان و اضافه کرد: بانوان نقش اصلی را در اسلامی کردن سبک زندگی خانواده ها دارند و می توانند به صورت ویژه ای روی جامعه تاثیر گذار باشند. این طرح به نقش مهم بانوان پرداخت می کند.
به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، مهرواره هوای نو نیز به دنبال این است که نقش هیئت و در واقع ظرفیتهای ممتاز هیئت را جهت نقشآفرینی در حل مسائل فرهنگی اجتماعی و تعالی جامعه به نمایش بگذارد و تلاش دارد امید را در هیئات مذهبی ایجاد و رویدادهای جدید را احصا کرده و فعالیت هیئات مذهبی را منعکس کند و در مهرواره همدل هم تلاش می شود مشکلات محلات شناسایی حل و روایت شود.
وی خاطرنشان کرد: در راستای تقویت کنشگری نوجوانان رویداد دختران حاج قاسم با هدف مهارتافزایی در حوزه فعالیت فرهنگی اثرگذار در استان برگزار شده است و برای نوجوانان پسر نیز رویداد ملی نوآوین در آینده برگزار میشود که در این رویداد ضمن تربیت نوجوان کنشگر و تاثیرگذار، از روایت نوجوان ایرانی در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی بهره میبریم.
* مبنای شکل گیری سازمان تبلیغات اسلامی؛ استفاده از ظرفیتهای مردمی
امامی با تاکید به اینکه مبنای شکل گیری سازمان تبلیغات اسلامی، تبیین و ترویج اسلام ناب محمدی با استفاده از ظرفیتهای مردمی بوده است، گفت: ساماندهی، توانمندسازی، تقویت و استفاده بهینه و هدفمند از ظرفیتهای مخلف فرهنگی،هنری و مردمی با استفاده از ائمه جماعات مساجد، روحانیون مستقر و همچنین تشکلهای مذهبی رویکرد مهم سازمان تبلیغات است.
او با بیان اینکه تبلیغات اسلامی به تناسب نیازهای مرتبط با تبلیغ، بسترها و زیرساختهای مهمی را برای تربیت و آموزش مبلغان توانمند و آگاه فراهم کرده است، افزود: محتوای تبلیغی در مناسبتهای مختلف تهیه و در اختیار روحانیون قرار داده شده است و مبلغان استان جهت دانشافزایی برای دورههای متعددی در سطح کشور اعزام شدهاند.
وی در ادامه بیان کرد: امسال تعداد پنج هزار مبلغ و مبلغه در مناسبتهای مذهبی اعزام و سعی شده که بیشتر از نیروهای بومی استفاده شود.
به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، قبل از رویدادهای مهم مذهبی مثل رمضان و محرم همایشهایی تحت عنوان طلایهداران تبلیغ در سراسر استان برای مبلغان برگزار میشود و در طول سال هم همایشهای روحانیون کنشگر در سطح استان برگزار میشود.
امامی همچنین برگزاری کارگاه آموزشی جنگ شناختی، رسانه و فضای مجازی، رویداد امید، فرزند آوری، جهاد تبیین، جوانی جمعیت، مبارزه با خرافات و ...را از دیگر فعالیتهای این اداره کل در یک سال اخیر عنوان کرد.
*پیگیری فعالیت روحانیون در قالب بنیاد هدایت
وی خاطرنشان کرد: فعالیت روحانیون در قالب بنیاد هدایت در استان پیگیری می شود و روحانیون در روستاها و مناطق مختلف کارهای شاخصی داشتند.
امامی تصریح کرد: فرهنگسازی و تلاش برای جوانی جمعیت رسالت مهم دستگاههای فرهنگی و تبلیغی است تا بتوان از بحران کاهش جمعیت عبور کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان از تشکیل کارگروه حمایت از خانواده در این اداره کل خبر داد و اذعان کرد: دورههای متعدد کنشگری جهاد تبیین برای بانوان مبلغه، هیئاتی و تأثیرگذار و فعال اجتماعی فرهنگی استان با موضوعات جوانی جمعیت، حمایت از خانواده و فرزندآوری و تربیت فرزند و سواد رسانهای با دعوت از سخنرانان کشوری و استانی در ارومیه و دیگر شهرستانها برگزار شده است.
این مقام مسئول متذکر شد: متاسفانه تله جمعیتی و گرههای ذهنی در حوزه جمعیت، جامعه را تهدید میکند این درحالیست که فعالیت سازمانهای مردمنهاد در آذربایجانغربی بسیار ضعیف بوده است.
* جمعیت پای ثابت امنیت ملی
او با اشاره به اینکه جمعیت پای ثابت امنیت ملی به شمار میرود، اظهار کرد: جمعیت یکی از مولفههای قدرت حکومتها است و در این راستا ما دورههای متعددی برای تکثیر جمعیت و آگاهسازی بانوان برگزار کردیم .
امامی در ادامه با اشاره به برنامههای عید غدیر خم و با تاکید بر اینکه کار باید به دست مردم سپرده شود گفت: سازمان تبلیغات اسلامی بر مردمیسازی برنامههای غدیر تاکید داشته و از آنها حمایت میکند و در این راستا از مشکلات برنامههای جشن غدیر، مانعزدایی شده تا جشنهای مردمی پرشورتر برگزار شود.
انتهای پیام/