یک فعال کارگری گفت: امنیّت شغلی یک مطالبهی جدی است. نمایندگان مجلس حل مشکلِ معلمان، پرستاران، کارگران دولتی، کارگران شهرداری و… را در گروی تصویب طرح ساماندهی میدانند اما به بهانههای مختلف بیش از یک سال است که این طرح را در مجلس معلق نگه داشتهاند.
به گزارش خبرنگار نای قلم، احسان سهرابی در گفتگویی با تأکید بر اینکه اخراج این پرستاران بعد از کار در دوران سخت شیوع کرونا بیانصافی است، اظهار کرد: در شرایط بسیار سخت کرونا که دستگاههای دولتی با دستورالعملها و مصوبات دورکار میشدند، پرستاران نه تنها در خطرناکترین شرایط کار میکردند بلکه حتی به دلیلِ کمبود نیرو امکانِ استفاده از مرخصی استحقاقی هم نداشتند. آنها هفتهها از خانواده دور میماندند. هر پرستار با فشار سنگینِ کار، وظیفهی چندین پرستار را انجام میداد.
وی افزود: شنیدنِ خبر تعدیلِ پرستارانی که در خط مقدمِ تلاش برای نجات جان انسانها بودند و بیش از دو سال سختترین فشارها را تجربه کردند، ناامید کننده است و نشان داد مسئولانی که در دورانِ کرونا بارها از تکریم پرستاران گفتند امروز دیگر به صحبتهای خود پایبند نیستند و حالا که نیازشان به این نیروی زحمتکش تمام شده آنها را به خانههای خود فرستادند.
این فعال کارگری بیان کرد: این چه رویهای است که دولت، نیروهای مورد نیاز خود را از طریق نیروهای شرکتی جبران میکند و با حقوق ناچیز آنها را به خدمت میگیرد و بعد به راحتی آنها را کنار میگذارد؟! این سیستمِ جبرانِ کمبود نیرو از طریق به استثمار کشیدنِ نیرویِ کارِ جوان هم در وزارت بهداشت وجود دارد و هم در وزارت آموزش و پروش. این درحالی است که هم پرستاران و هم معلمان، جزو نیروهای تحصیلکردهای هستند که مستقیم با جامعه در ارتباط هستند.
وی گفت ادامه داد: پرستاران با جانِ انسانها در ارتباطند و معلمان وظیفهی مهم آموزش را بر دوش میکشند. مسلم است که بیتوجهی به آنها کیفیتِ این دو خدمتِ مهم را در جامعه به کمترین حد خود میرساند. نیروی کاری که نه امنیتِ شغلی دارد، نه تامین مالی چطور میتواند خدمات ارزنده و باکیفیت ارائه دهد؟
سهرابی تصریح کرد: اینکه هر روز میشنویم تعداد پرستارانی که به دنبال مهاجرت هستند روز به روز افزایش پیدا میکند، به دلیلِ همین رفتار با نیروی کار است. متأسفانه افزایش تعداد بیکاران باعث شده کارفرمای بخش دولتی و خصوصی هر رفتاری که میخواهد با نیروی کار انجام دهد. این رویهی به شدت غلط امروز تاثیر خود را در جامعه گذاشته است. مهاجرتِ نیروی کار، عدم گرایش برای انجام کارهای تولیدی و رفتن به سمتِ کارهای دلالی و کاهش کیفیتِ خدمات حاصل چنین سیستمی است که نیروی کار را به استثمار میکشد.
این فعال کارگری به طرح ساماندهی کارکنان دولت اشاره کرد و گفت: چرا با وجود تبلیغات بسیار این طرح که بخش مهمی از نیروی کار، از جمله پرستاران، را پوشش میدهد هنوز به صحن علنی مجلس نرسیده است؟! کارگران، پرستاران و معلمانِ بسیاری امروز چشمانشان به بهارستان نشینان است که این طرح را به سرانجام برسانند و تبدیل وضعیت شوند و از حصار پیمانکاران خارج شوند اما مجلس در تصویب این طرح تعلل میکند.
این فعال کارگری گفت: یکی از راههای رشد هر جامعهای توجه به نیروی کار است. ما از رشد اقتصادی و توسعه صحبت میکنیم اما مهمترین مؤلفهی آن را که نیروی انسانی است، نادیده میگیریم. در واقع نه تنها نیروی کار را نادیده میگیریم بلکه گاهی فراتر میرویم و نیروی کار را مقابل توسعه و رشد اقتصادی قرار میدهیم! به تکرار شنیدهایم که افرادی پرداختِ حداقلیترین حقوق کارگران را مانع رشد تولید دانستهاند. تا زمانی که چنین دیدگاهی حاکم است، انتظار پیشرفت و رفتنِ به سمت توسعه انتظاری بعید است.
کد خبرنگار: 983127
انتهای پیام/