معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی گفت: مشکل اصلی صنعت چاپ استان فرسودگی ماشینآلات است و در این زمینه آماده همکاری برای نوسازی تجهیزات و ماشین آلات چاپ در استان هستیم
به گزارش خبرنگار نای قلم، جواد کرمی امروز در آیین تکریم و تجلیل از پیشکسوتان، دستاندرکاران و مدیران صنعت چاپ و صنایع وابسته، اظهار کرد: صنعت چاپ در آذربایجانغربی جایگاه ویژه ای داشته و توجه و حمایت از این صنعت بسیار ضروری است.
وی همچنین به تاثیر صنعت چاپ در حوزه اشتغال و اقتصاد استان اشاره کرد و ادامه داد: صنعت چاپ بهعنوان یک صنعت پیشرو، نقش کاربردی در توسعه اقتصادی و اشاعه فرهنگ جوامع دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: صنعت چاپ با حضور در حوزه هایی چون انتشار کتاب و نشریه، کمک شایانی به گردش اطلاعات و دانش و همچنین توسعه علمی و فرهنگی جامعه کرده است.
کرمی در پایان با تاکید بر حمایت از صنعت چاپ استان، افزود: فعال کردن بازارچههای مرزی از سیاستهای دولت سیزدهم بوده و با فعال شدن بازارچههای مرزی آذربایجان غربی، صنعت چاپ استان می تواند در تهیه مواد اولیه و قطعات، با مشکلات کمتری روبرو باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی در ابتدای جلسه با بیان اینکه 419 واحد چاپی در استان آذربایجانغربی فعال هستند، گفت: چاپخانههای استان در زمینههای پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ و با انواع مختلف چاپ سنتی، افست، لیتوگرافی، فلکسو و روتوگراور، سیلک، دیجیتال و چاپ خاص در استان فعالیت دارند.
علیرضا نوروزی، افزود: از این تعداد 211 چاپخانه در شهرستان ارومیه و 208 واحد در گستره ۱۷ شهرستان فعال هستند؛ اکنون چاپخانههای استان علاوه بر پاسخگویی به نیازهای چاپ و بستهبندی داخلی، سفارشهای چاپی زیادی از استانها و کشورها دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجانغربی افزود: امروزه اهمیت و جایگاه صنعت چاپ برکسی پوشیده نیست و این صنعت در بطن خود ارتباط بسیار گستردهای با هنر و فرهنگ دارد و این امر اهمیت آن را دوچندان میکند.
نوروزی با اشاره به اینکه صنعت چاپ، بسیار گسترده و وسیع است، گفت: این صنعت با اقتصاد، تولید، مصرف، صادرات، واردات، مواد اولیه و فناوری ارتباط دارد.
مدیرکل ارشاد آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه باید صنعت چاپ در آذربایجانغربی احیا شود گفت: این استان مرزی که با چهار کشور همسایه دارد، دروازه ایران به اروپا است؛ بنابراین باید این فناوری در آذربایجانغربی مهیا باشد و ظرفیتها و توانمندیهای این حوزه را شناخت.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان آذربایجانغربی نیز در این جلسه گفت: مشکل بیمه، مالیات، گرانی کاغذ و مواد اولیه، مساعدت اندک ادارات و بانکها برای خرید، برونسپاری و سفارش از استانهای دیگر، را ازجمله مشکلات اصلی صنعت چاپ در استان آذربایجانغربی است.
مجید محبی، افزود: ایجاد اتاق چاپ و بستهبندی، همکاری بانکها در اعطای تسهیلات کمبهره برای نوسازی صنعت چاپ، ایجاد شهرک صنعتی چاپ در استان ازجمله خواستههای فعالان این حوزه است.
عضو هیئتمدیره اتحادیه چاپخانهداران استان آذربایجانغربی نیز در این جلسه با بیان اینکه حوزه چاپ از مشاغل مهم و تاثیرگذار جامعه است که موجب پویایی دیگر صنایع میشود، گفت: بزرگترین مشکل صنعت چاپ استان آذربایجانغربی فرسودگی ماشینآلات و تجهیزات است.
الیاس سلیمانی، افزود: صنعت چاپ را نمیتوان در حلقه توسعه استان نادیده گرفت، اگر بپذیریم چاپ یک صنعت پیشران و استراتژیک است، بررسی مسائل آن ضروری است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانهداران استان بیان کرد: امروزه بسیاری از کارهای چاپی ادارات، سازمانها و بانکها و کارخانجات به واسطه سامانه ستاد به استانهای دیگر سپرده میشود.
سلیمانی ادامه داد: با توجه به اشتغالزایی بالای این صنعت و زودبازده بودن سرمایهگذاری در این بخش، این صنعت میتواند نقش بسزایی در اشتغال پایدار ایفا کند.
وی افزود: اساس مشکلات این صنعت به سه مبحث کمبود نقدینگی، چالشهای بیمه تامین اجتماعی و مشکلات مالیاتی مربوط میشود.
کد خبرنگار: 983126
انتهای پیام/