نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر مسئله جلوگیری از بیحجابی برای مسئولین اهمیت دارد چرا همه پای کار نمی آیند و فرهنگ سازی را تقویت نمی کنند و لذا باید در این لایحه مسائل متعددی مد نظر قرار می گرفت و کار فرهنگی از مسئله قضایی و دستگیری قوی تر می بود.
به گزارش خبرنگار نای قلم، حجت الاسلام عسکر دیرباز در گفتگویی اظهار کرد: مسئله امر به معروف در بُعد لسانی واجب شرعی است و همه مردم در قبال آن مسئولیت دارند و در لایحه عفاف و حجاب این مسئولیت از مردم سلب شده است و صرفا نیروی انتظامی و حاکمیت را متولی مقابله با بدحجابی قلمداد کرده است ولذا باید مسئله حجاب در مرحله اول مثل دیگران گناهان که وظیفه همگانی برای مقابله با آن است قلمداد شود و در کنار آن حاکمیت و ادارات هم نقش خود را ایفا کنند.
وی، با اشاره به ایرادت و اشکالات لایحه عفاف و حجاب اظهار داشت: باید کسانی که در لایحه عفاف و حجاب مدافع هستند و در تقریر این لایحه نقش داشتند، جلسات و فضای گفتگو راایجاد کنند تا نکته نظرات مخالفین و منتقدین این لایحه را بشنوند و رسانه ها خصوصا خبرگزاری حوزه می تواند در برگزاری نشست های دو طرفه و انعکاس نظرات و نقدها و پیشنهادهای افراد به این لایحه نقش بسزایی ایفا کند.
دیرباز اضافه کرد: در قوانین جمهوری اسلامی تاکنون بی حجابی و بدحجابی به عنوان جرم تلقی شده است و به نظر می رسد لایحه عفاف و حجاب این قانون را نقض می کند و در فقه امامیه و اهل سنت محدوده عفاف و حجاب مشخص است و خارج از آن محدوده به عنوان یک گناه مسلم تلقی می شود و باید در جامعه این مسئله نیز به صورت قانون تصویب بشود و مسئولین اجرایی در اجرای آن مصمم باشند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: قوه قضائیه جایگاه نظارتی اجرای قانون را دارد و نیروی انتظامی به عنوان ضابط قضایی است و نباید همه مسئولیت ها در لایحه به دوش این دو نهاد باشد.
*مقابله با بی حجابی وظیفه همه مردم است نه فقط پلیس
وی افزود: مسئله امر به معروف در بُعد لسانی واجب شرعی است و همه مردم در قبال آن مسئولیت دارند و در لایحه عفاف و حجاب این مسئولیت از مردم سلب شده است و صرفا نیروی انتظامی و حاکمیت را متولی مقابله با بدحجابی قلمداد کرده است ولذا باید مسئله حجاب در مرحله اول مثل دیگران گناهان که وظیفه همگانی برای مقابله با آن است قلمداد شود و در کنار آن حاکمیت و ادارات هم نقش خود را ایفا کنند.
حجت الاسلام المسلمین دیرباز عنوان داشت: وظیفه مردم تذکر لسانی با رعایت تمام موارد دینی است و باید این فرهنگ سازی صورت بگیرد که اگر کسی به صورت محترمانه به فردی تذکر لسانی داد و با برخورد نامناسب از سوی گناه کار مواجه شد، مردم خودشان وارد بشوند و فضا را مدیریت کنند و بی تفاوتی در دین اسلام وجود ندارد و باید همه از آمر به معروف حمایت کنند و این امر زمانی عملیاتی می شود که ذهنیت مردم به گونه ای باشد که کار ناهی از منکر را یک امر درست و صحیح تلقی کرده و وظیفه همگانی بدانند.
*مردم و نهادهای فرهنگی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنند
وی گفت: روحانیون، حوزه ها، صدا و سیما، والدین، مدارس و ... باید فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه به یک فرهنگ لازم و ضروری تبدیل کنند و لذا می بایست در لایحه از ناهیان از منکر حمایت می شد و پلیس را موظف می کرد که از ناهی از منکر و آمر به معروف حمایت کند و نباید از مردم سلب مسئولیت کنند و همه وظیفه را متوجه حاکمیت کنند.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: همان گونه که رهبر انقلاب اسلامی نیز تاکید کردند؛ مردم فقط وظیفه تذکر لسانی دارند و پلیس نیز در مرحله اول باید جنبه حمایتی از آمر به معروف داشته باشد و در مرحله بعدی با کسی که جرم آشکار انجام می دهد برخورد کند، البته در برخورد با مجرم و دستگیری او نیز ضوابط در نظر گرفته بشود و بین یک فرد عاقل بالغ رشیده و یک فرد نوجوان تفاوت قائل شود که در لایحه بدان اشاره نشده و فقط تخلف را بیان کرده است.
*کشاندن یک فرد به محاکم قضایی هزینه ها و تبعات فراوانی دارد
وی افزود: دستگیری یک فرد و کشاندن آن به محاکم قضایی و دادگاه ها تبعات فراوانی دارد، مراجعه مردم به پلیس و مجموعه های قضایی در حالت عادی بسیار زیاد است و پروندهای زیادی در دادگاه ها سالانه وقت و هزینه از نظام و مردم می گیرد و اگر جرم های بی حجابی هم بدان اضافه شود و پرونده ها و زندانی های بی حجابی هم بدان افزوده شود با انبوهی از مشکلات در محاکم قضایی روبرو خواهیم شد
رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران بیان داشت: نیروی پلیس ما این ظرفیت را ندارد که پاسگاه ها را دوبرابر کند و دستگاه قضایی دادگاه ها و زندان ها را دوبرابر کند و به نظر می رسد ما هنوز این ظرفیت را نداریم و باید قبل از اجرای چنین لایحه ای زیر ساخت های آن فراهم شود و نمی شود به بی حجاب همان دیدگاه سارق و دزد را داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز تصریح کرد: محتوای لایحه عفاف و حجاب این است که متخلفین و بدحجاب ها با دوربین شناسایی می شوند، در حالی که ما در کشور بنابر آن چه که خود فرماندهان نیروی انتظامی گزارش دادند با کمبود حدود دو میلیون دوربین برای شناسایی سارقین و متخلفین مواجه هستیم و با اضافه شدن این جرم ها هم کار پلیس بسیار دشوار خواهد شد.
وی با بیان این که در لایحه هیچ اشاره ای به لزوم حمایت ارگان ها، نهادها، پلیس و حاکمیت از آمرین به معروف نشده است، گفت: باید لایحه در مرحله اول تذکر لسانی مردمی را تقویت می کرد و در مرحله دوم به ولیّ بانوان اطلاع داده می شد و در مراحل بعدی برخورد قضایی با آن ها صورت می گرفت.
نماینده مردم خبرگان رهبری عنوان داشت: همان گونه که رهبر انقلاب هم فرمودند بسیاری از مردم و بانوان توجه ندارند که دشمن با دست آن ها چه جنایتی را انجام می دهد و لذا برداشت بنده از بیانات رهبر انقلاب این است که باید در مرحله اول بُعد فرهنگی را تقویت کنیم و لذا باید هم کار فرهنگی را تقویت کنیم، و در مرحله اول بی حجابی را تخلف و در مرحله بعدی آن را جرم تلقی کنیم.
*در مسئله حجاب باید همه مسئولین پای کار بیایند
وی افزود: اگر مسئله جلوگیری از بی حجابی برای مسئولین اهمیت دارد چرا همه پای کار نمی آیند و فرهنگ سازی را تقویت نمی کنند و لذا باید در این لایحه مسائل متعددی مد نظر قرار می گرفت و کار فرهنگی از مسئله قضایی و دستگیری قوی تر می بود.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز خاطرنشان کرد: امروز فضای مجازی، تلویزیون، سینما و شبکه های توزیع خانگی فیلم و ... بی حجابی را به یک مسئله عادی تبدیل کرده اند و امرز در آپارتمان ها و ... متاسفانه ابعاد فرهنگی در نظر گرفته نشده است و مشاهده می شود دختران و پسران نوجوان با هم به بازی و دوچرخه سواری می پردازند و وقتی وارد دانشگاه و محیط های دیگر می شوند از آن ها خواسته می شود حجابشان را رعایت کنند و حال این که او چنین چیزی را یاد نگرفته است.
وی ادامه داد: متاسفانه فیلم هایی که در تلویزیون، سینما و سینماهای خانگی پخش می شود که بی حجابی را عادی جلوه می دهند، سالانه صدها هزار نفر ایرانی به خارج از کشور سفر می کنند و متقابلا صدها هزار خارجی به ایران می آیند. و در خیلی از ادارات زن و مرد در یک اتاق ساعت ها با هم کار می کنند و این مسائل در ترویج عادی سازی بی حجابی موثر است و لذا باید همه نهادها و مسئولین برای مسئله ترویج حجاب همراهی و همکاری کنند.
بی حجابی یک امر تدریجی است، یک دفعه روی نداده است
عضو خبرگان رهبری عنوان داشت: این که سال گذشته عده ای دست به کشف حجاب زدند، به یک دفعه اتفاق نیفتاد بلکه یک حرکتی بود که از دو دهه قبل شروع شده است.
وی گفت: ما در حرکت به سوی یک قله هستیم و قطعا در راه این قله آسیب ها و مشکلات هایی وجود دارد و باید به این مسئله توجه داشته باشیم و متاسفانه عده ای شب و روز مردم را ناامید می کنند و برخی ها هم از مشکلاتی که در جامعه وجود به این نتیجه می رسند که دست به کشف حجاب بزنند تا مسئولین حرف آن ها را گوش کنند و مسئولین نباید اجازه بدهند کار به این جا برسد.
*غفلت از بی حجابی لطمه های جبران ناپذیری به خانواده ها خواهد زد
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز تصریح کرد: اگر مردم و مسئولین نسبت به بی حجابی بی تفاوت بشوند، در آینده این بی حجابی و بی عفتی وارد خانه های ما هم خواهد شد و باید این مسئله را جا بیاندازیم که نباید در برابر بی حجابی بی تفاوت باشیم و این را بدانیم که همه ما سوار یک کشتی هستیم اگر این کشتی آسیب ببنید همه ما آسیب خواهیم دید.
انتهای پیام/