NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان:

سهم معدن در اقتصاد آذربایجان غربی یک درصد است

تاریخ انتشار: 1403/05/23 | 23:20

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: سهم معدن در اقتصاد استان یک درصد است و این یعنی اقتصادی که معدن نتوانسته تولید ثروت کند.

به گزارش نای قلم، صابر پرنیان در نشست خبری مشترک رئیس اتاق بازرگانی استان، اظهار کرد: عمر ماشین‌آلات صنعتی بالای 25 سال است لذا کالایی که تولید می‌شود، رقابت‌پذیر نبوده و نمی‌تواند تولید ثروت کند.

وی با تاکید بر اینکه ما باید بازتعریفی از استراتژی تولید و اقتصاد متکی بر دانش، علم، فناوری و بازارهای جهانی داشته باشیم، تصریح کرد: باید از منابع‌محوری به سمت دانش‌محوری حرکت کرده و تولیدات خود را صادرات کنیم.

پرنیان درحوزه رفع موانع تولید نیز گفت: بخش خصوصی با هفتاد خوان مانع روبرو هست که بخشنامه‌های شبانه، بخشنامه‌های متناقض، عدم ثبات اقتصادی، ارز چند نرخی و ... از مهمترین و اصلی‌ترین این موانع محسوب می‌شوند؛ انتظار می‌رود دولت چهاردهم با یک برنامه مدون در تولید و اقتصاد پیشرو حامی بخش خصوصی باشد.

وی با ذکر اینکه در آذربایجان غربی در اقتصاد پایدار و اقتصاد ثروت‌زا نیاز به کار بیشتری است، بیان کرد: سهم آب مصرفی صنعت در استان یک درصد و در کشورهای صنعتی سه درصد است که این خود نشان‌دهنده این است که در حوزه صنعت آنگونه که باید نتوانستیم حرکتی داشته باشیم.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در عین حال جایگاه 31 استان در بخش صنعت و کسب و کار را نپذیرفت و متذکر شد: این گزارش اشکال دارد، عملکردها خوب دیده نشده و عددسازی شده است.

وی نقش دولت را بسترساز، سیاستگذار، تسهیل کننده و حمایتگر دانست و با ابراز تاسف از اینکه در سنوات گذشته دولت به سمت تصدی‌گر حرکت کرده است، افزود: دولت باید از ظرفیت‌های موجود برای رونق بخش صنعت استفاده کند.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان، اقتصاد غیربهره ور را آسیب‌زا دانست و بر ضرورت سرمایه گذاری دولت در حوزه تامین زیرساختها تاکید کرد.

پرنیان حرکت به سمت صنعتی شدن و استفاده از تکنولوژی روز را لازمه توسعه دانست و افزود: باید از منابع‌محوری به سمت دانش‌محوری حرکت کرده و تولیدات خود را صادرات کنیم.

سرپرست صمت استان اظهار کرد: ما باید نظام بهره‌وری را در تولید افزایش دهیم یعنی از یک جای کوچک ما تولید ثروت کنیم که این هم یک استراتژی صنعتی بر اساس پتانسیل‌ها و موقعیت جغرافیایی می‌خواهد.

وی تصریح کرد: ما باید از نگاه سیاست‌زده و سیاست‌محور به سمت نگاه اقتصادی آن هم اقتصادی که برای ما منجر به تولید ثروت و تثبیت بازار شود سوق پیدا کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همچنین عدم پرداخت به موقع تسهیلات مورد نیاز بخش صنعت و معدن، مشکلات مربوط به تامین انرژی واحدهای تولیدی، عدم امکان مبادلات ارزی از طریق سیستم بانکی در امر واردات و صادرات، نرخ سود بالای تسهیلات بانکی در بخش تولید، نبود زیرساخت‌های لازم در مناطق معذنی استان، زمانبر بودن اخذ پاسخ استعلام از دستگاه‌های اجرایی موضوع ۲۴ قانون معادن، مسائل و مشکلات مربوط صنوف و امور مالیاتی، عدم وجود بانک مشترک بین ایران و دیگر کشورهای هدف جهت نقل و انتقال وجوه نقدی، وجود تحریم‌های اقتصادی و مشکلات عذم بازگشت ارز حاصل از صادرات و … را از مهمترین مشکلات و مسائل مربوط به صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد.

او اظهار امیدواری کرد، این مشکلات با حمایت‌های دولت چهاردهم تا حد ممکن کاهش یابد و بخش خصوصی استان بتواند به نوعی بزرگ‌ترین حامی اقتصاد کشور شود.

در آذربایجان غربی ۲۰۳۹ واحد صنعتی فعال وجود دارد که ۲۸۶ واحد صنعتی در استان تعطیل ولی قابلیت احیا دارند.

همچنین ۳۳۹ معدن فعال در آذربایجان غربی وجود دارد، که معادن غیرفعال قابل احیا ۱۲۵ مورد و ۵۰ مورد غیرقابل احیا هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات