در آستانه سال نو، ویژه برنامه «عید در عید» در آذربایجانغربی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان و سال نو و همزمان با نوزدهمین سالروز تأسیس نهادکتابخانههای عمومی کشور، محفل شعر «عید در عید» به همت محفل ادبی هاتف و با حضور خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی، مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف؛ سعید سلیمانپور، شاعر، طنزپرداز و دکترای ادبیات و زبان فارسی؛ محبوب طالعی، مدرس دانشگاه و محقق ادبیات ترکی؛ حجت الاسلام سیدمرتضی غیبی، مسئول دفتر نماینده ولی فقیه اداره کل امور عشایر استان؛ غلامرضا دانش فروز، شاعر و ادیب بومی و سایر اعضای محفل، ادبا و علاقهمندان در سالن استاد شهریار کتابخانه مرکزی استان برگزار شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی، گفت: یکی از مهمترین رسالتهای شعرا و نویسندگان تلاش در راستای جهاد تبیین است.
خدیجه معصومی، اظهار کرد: شعر اصیل جریان ساز بوده و ابزاری قدرتمند برای عمل به جهاد تبیین است، از این رو شاعران در ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی و انتقال اندیشه های ناب به عامه مردم به ویژه جوانان نقش قابل توجهی دارند.
وی با اشاره به رسالتهای کتابخانههای عمومی اضافه کرد: حمایت از نویسندگان بومی از طریق رونمایی، معرفی و بازنمایی آثار و برگزاری جلسات نقد و بررسی تألیفات جزو برنامه های این اداره کل بوده و تلاش میکنیم با رویکردی اجتماعی، اقدامات خلاقانه و اجرای برنامههای پرمحتوا و هدفمند و مستمر زمینه آشنایی عموم مردم با آثار نویسندگان بومی را فراهم کنیم؛ چرا که نویسندگان بومی، سفیران کتابخانههای عمومی هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی سخنان خود را با شعر زیر پایان داد:
قسم به لوح و قلم با کتاب خوشبختیم
تو با تبسم این انتخاب خوشبختی
کتاب شعر فصیحی به لهجه نور است
تو با ترنم این شعر ناب خوشبختی
بخوان به نام خدا فصل های روشن را
چو مهر در شب هستی بتاب، خوشبختی
کتاب، آیینه ای روبروی روح توست
تویی در آیینه و بی نقاب خوشبختی
دبیر محفل ادبی هاتف گفت: بر اساس احادیث معتبر اهل بیت (ع) عید نوروزی عیدی الهی و اسلامی است؛ که حوادث بسیار مهم و مبارکی در چنین روزی اتفاق افتاده و آن را مقدس گردانیده، از طرفی ایرانیان این عید را زنده نگه داشته اند. بر پایه همین احادیث معتبر، عید نوروز دارای احکام عبادی مثل غسل مستحب و روزه مستحب است.
مصطفی قلیزاده علیار با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) گفت: جالب اینکه آینده جهان با ظهور مهدی موعود از نوروز شروع خواهد شد؛ زیرا امام صادق (ع) فرموده اند: «قائم ما حضرت مهدی (عج) در روز نوروز ظهور خواهد کرد.»
وی افزود: شاعر شیعی سه زبانه فارسی و ترکی و عربی قرن دهم هجری، حکیم ملامحمد فضولی بغدادی که مقیم کربلا بود و خود را ایرانی معرفی میکرد در شعری که در مدح چهارده معصوم (ع) سروده است، ظهور امام زمان (عج) را در عید نوروز دانسته و در واقع فرهنگ اسلامی و اهل بیتی را با فرهنگ اصیل ایرانی پیوند زده است:
الحمد لله الذی خلق السموات العُلیَ
کاندن تاجر خاک زمین فیض بهار دلگشا
وقت اولدی غنچه آچیله، گل خردهسین ظاهر قیله
مهدی (ع) ظهورینی بئله فاش ایده سرّینی قضا
هر یئرده تا نوروز اوله، گل بوستان افروز اوله
نوروز تک فیروز اوله ایام شاه اولیاء
فاطمه جهانگیری، سید تیمور جامعی، فریده حلاجی، سحر افضلی، محمدعلی اباذری، نازیلا کاظم علیلو، تبسم رضازاده، سهند علوی، سولماز طلوعی و .... از دیگر شاعرانی بودند که در این محفل سرودههای خود را قرائت کردند.
این محفل با تقدیر از تنی چند از اعضای محفل و ناشرین و کتابفروشان مشارکت کننده در پویش «وقف کتاب، خیر ماندگار» پایان یافت.
کد خبرنگار: ۹۸۳۱۲۶
انتهای پیام/