تشکیل کنسرسیومهای معدنی و تجمیع معادن کوچک راهکاری برای حل مشکلات معادن استان است.
به گزارش خبرنگار نای قلم، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی امروز در در نشست خبری با اصحاب رسانه که در یکی از کارخانجات تولید تریلر در ارومیه برگزار شد، این پیشنهاد را مطرح کرد و توضیح داد که افزایش بهرهوری و پیشگیری از خامفروشی نیازمند تقویت شرکتهای کوچک سرمایهگذاری است، با توجه به اینکه فعالیت معادن کوچک و متوسط چندان توجیه بالایی ندارد و بخش معدن به سرمایهگذاری بالایی نیاز دارد تجمیع شرکتها در این حوزه میتواند تأثیر بسیاری داشته باشد.
عبدالحمید سرتیپی اضافه کرد که تشکیل کنسرسیوم معدنی راهکار بسیار مهمی است که میتواند از خامفروشی پیشگیری کند و زنجیره تولید تا مصرف را به صورت یکپارچه به ثمر برساند.
ظرفیت تولید سالانه 250 معدن سنگهای تزئینی آذربایجان غربی در بخش سنگهای تزیینی حدود ۲.۵ میلیون مترمربع است که 87 درصد معادن استان، سنگ تزیینی، لاشه و آهک است.
مدیرکل صمت استان، با بیان این مطلب اظهار کرد با تشکیل کنسرسیومهای معدنی، سنگ تزئینی استان برندسازی و محصول تولیدی استان میتواند در سطح جهانی، ارومیه را پرآوازه کند.
*حمایت صمت از تشکیل کنسرسیومهای معدنی
وی با بیان اینکه صمت از تشکیل کنسرسیومهای معدنی حمایت میکند این را نیز گفت که با این ساستگذاریها فعالیت در بخش معدن توجیه اقتصادی خواهد داشت، ضمن اینکه در تلاش هستیم سرمایهگذاریها در معادنی که مواد معدنی استخراجی دارای ارزش افزوده بالایی دارند، صورت گیرد.
سرتیپی با اعلام حمایت از سرمایهگذاران در جهت راهاندازی واحدهای فرآوری موادمعدنی در استان تاکید کرد، برای ایجاد واحدهای فراوری معدنی نیازمند حضور شرکتها و هولدینگهای بزرگ دارای دانش فنی و تکنولوژی هستیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان این را نیز اضافه کرد که با تشکیل کنسرسیومهای معدنی، ایجاد واحدهای فرآوری در کنار این معادن توجیه اقتصادی پیدا خواهد کرد و در نهایت با حفظ اشتغال و افزایش سود بیشتر صاحبان معادن، به جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش در بخش معدن کمک خواهد کرد، در واقع با تشکیل کنسرسیومهای معدنی، هم منافع صنعت، معدن و تجارت و هم منافع فعالان بخش خصوصی معادن دیده میشود.
سرتیپی اضافه کرد، بخش خصوصی باید علاقهمند به اجرای این موضوع باشد تا بتواند درآمد خود را از فعالیتهای معدنی افزایش دهد.
* سلب صلاحیت معادن راکد
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به تاکید استاندار مبنی بر سلب صلاحیت معادنی که فعالیتی ندارند، اذعان کرد که در سال گذشته 161 معدن سلب صلاحیت شد، همچنین 283 معدن نیز در اردیبهشت به مزایده گذاشته شد که بزرگترین مزایده 300 معدن استان به زودی انجام می شود.
مدیر کل صمت استان گفت: از 800 معدن استان، 555 معدن دارای پروانه بهرهبرداری است.
*احیاء 207 واحد راکد استان آذربایجان غربی در دولت سیزدهم
او در ادامه سخنان خود تصریح کرد که در دولت سیزدهم 207 واحد صنعتی و معدنی راکد در استان احیا شده است.
سرتیپی گفت که 2 هزار و 70 پروانه صنعتی در استان صادر شده که در شش ماهه نخست امسال 87 پروانه بهرهبرداری صنعتی در استان صادر شده است.
به گفته او، در یک سال گذشته 2 هزار و 339 جواز تاسیس در استان صادر شده که فرصت اشتغالزایی برای 63 هزار و 851 نفر را فراهم آورده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان به این نیز اشاره کرد که در دو سال گذشته 733 واحد جواز توسعهای برای واحدهای تولیدی-صنعتی در استان صادر شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته 19 هزار و 200 جواز صنفی و امسال نیز بیش از 12 هزار جواز صنفی صادر شده است.
سرتیپی گفت: در شش ماهه نخست سال جاری، هفت هزار اشتغال در سامانه صمت ثبت شده است.
وی با اشاره به اهمیت جذب سرمایهگذار و رقابت بین کشورها برای جذب سرمایهگذار گفت: سال گذشته 43 هزار میلیارد تومان در حوزه صنایع معدنی استان سرمایهگذاری شده است.
*برچیده شدن 200 واحد تولیدی
مدیرکل صمت استان گفت: طی بررسیهای انجام شده مشخص شد 200 واحد تولیدی در استان برچیده شده و 400 واحد نیز است که پروانه فعالیت واحدهای برچیده شده لغو شد، همچنین بخشی از واحدهایی صنعتی که با تکنولوژی قدیمی فعال بودند نیز در استان شناسایی شد تا نسبت به مدرن کردن و نوسازی آنها اقدام شود.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت سامانه جامع تجارت گفت: سالهای گذشته به دلیل نبود چنین سامانهای، اطلاعات روشنی از میزان تولید محصولات و اماری از میزان فعالیت واحدهای مختلف تولیدی در دست نبود اما در حال حاضر با فعالیت این سامانه جامع تجارت آمار دقیقی از کالاهای تولیدی و وارداتی موجود است.
سرتیپی ادامه داد: چنانچه واحد تولیدی سه ماه پیاپی آمار و اطلاعات واحد مذکور را در سامانه ثبت نکرده باشد، از نظر سازمان صمت واحد تولیدی راکد محسوب میشود.
انتهای پیام/