استاندار آذربایجان غربی گفت: در موضوع بهره برداری، بهره وری و فرآوری محصولات معدنی، می توان از ظرفیت دانشگاههای کشور بیشتر استفاده کرد.
به گزارش نای قلم، محمدصادق معتمدیان در بیست و سومین جلسه شورای معادن استان اظهار کرد: مسئلهشناسی، کلان نگری و آیندهنگری در بخش معدن آذربایجان غربی در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش و اهمیت معادن در توسعه و اشتغال آذربایجانغربی، اضافه کرد: در بخش معادن استان سه موضوع مطالعه در اکتشاف، استخراج و فرآوری مورد توجه قرار گیرد تا نتیجه لازم و مطلوب در بهره برداری از ظرفیت های معدنی آذربایجانغربی به دست آید.
استاندار آذربایجانغربی به روند برگزاری جلسات شورای معادن استان نیز اشاره کرد و افزود: در جلسات شورای معادن، موضوعاتی چون صادرات محصولات معدنی، ارز آوری و مشکلاتی که نیاز به گره گشایی دارند، برای اتخاذ تصمیمات لازم، اولویت بندی و دسته بندی شود.
وی در پایان با بیان ظرفیت های مرزی استان، بر آشنایی بیشتر فعالان بخش معدن از این ظرفیت و امکان صادرات محصولات معدنی تاکید کرده و افزود: در بحث معادن استان و بهره داری لازم از آن، کلان نگری و آینده نگری شود.
در این جلسه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه در حوزه معادن استان بیش از یک هزار و ۱۲۴ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است.
عبدالحمید سرتیپی افزود: طی ۹ ماهه امسال ۴۱ معدن با اخذ پروانه بهره برداری انواع مواد معدنی با ظرفیت استخراج سالانه یک میلیون و ۱۲۴ هزار تن و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۲۹۰ نفر وارد چرخه تولید شدند که برای بهره برداری از این معادن بیش از یک هزار و ۱۲۴ میلیارد ریال سرمایه گذاری توسط بخش خصوص انجام شده است.
سرتیپی خاطرنشان کرد: در بازه زمانی ۹ ماهه امسال برای ۴۷ محدوده معدنی جدید جهت انجام مراحل اکتشافی پروانه اکتشاف صادر شده است. همچنین در این بازه زمانی ۲۴ محدوده اکتشافی با ذخیره قطعی ۲۰ میلیون و ۲۳۲ هزار تن انواع مواد معدنی با حجم سرمایه گذاری بیش از ۲۱۴ میلیارد ریال موفق به اخذ گواهی کشف شدند که پس از تکمیل مرحله پایان عملیات اکتشافی و تکمیل ماشین آلات و تجهیزات معدنی وارد چرخه تولید خواهند شد.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان اضافه کرد: در حال حاضر ۵۱۳ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ذخیره قطعی بیش از یک میلیارد و ۱۹۲ میلیون تن انواع مواد معدنی با ظرفیت استخراج سالانه ۱۸ میلیون و ۴۳۱ هزار تن وجود دارد که برای بهره برداری از این معادن بیش از ۸ هزار و ۲۹۷ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است که زمینه اشتغالزایی مستقیم را برای پنج هزار و ۱۲۶ نفر در این معادن فراهم شده است.
سرتیپی عنوان کرد: هم اکنون در استان آذربایجان غربی ۱۹۲ محدوده اکتشافی در حال تکمیل مراحل مختلف اکتشافی هستند و ۱۸ معدن دارای گواهی کشف معتبر با ذخیره قطعی هشت میلیون و ۵۴۹ هزار تن انواع مواد معدنی در حال تکمیل مراحل پایانی عملیات اکتشافی و آماده سازی معادن برای بهره برداری و استفاده است.
انتهای پیام/