NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

یادداشت؛

بانوان تاثیرگذار؛ طنین امید و انگیزه در عرصه کارآفرینی

تاریخ انتشار: 1403/09/17 | 16:28

لعیا نورانی زنوز/ کارآفرینی بانوان نه تنها به رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی کمک می‌کند، بلکه منجر به تحول فرهنگی و توانمندسازی زنان می‌شود. از جنبه‌های مختلف، کارآفرینی زنان اهمیتی فراوان دارد.

در بعد اقتصادی، زنان کارآفرین با راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکارها به افزایش تولید ناخالص داخلی کمک می‌کنند و منابع اقتصادی جدیدی ایجاد می‌کنند. این امر به ویژه در کشورهایی که با چالش‌های اقتصادی روبرو هستند، بسیار ارزشمند است. از سوی دیگر، حضور زنان در عرصه کارآفرینی منجر به افزایش فرصت‌های شغلی و کاهش نرخ بیکاری می‌شود.

یکی از پیامدهای مثبت کارآفرینی بانوان، تحریک تغییرات اجتماعی و فرهنگی است. وقتی زنان وارد دنیای کارآفرینی می‌شوند، الگوهایی از موفقیت برای دختران و زنان جوان ترسیم می‌کنند و نشان می‌دهند که زنان نیز می‌توانند در بازار کار نقش‌های مهم و مؤثری ایفا کنند. این امر به تغییر تصورات و نگرش‌های جامعه نسبت به نقش زنان در اقتصاد منجر می‌شود و در نهایت به برابری جنسیتی نزدیک‌تر می‌شویم. افزون بر این، کسب‌وکارهای زنان تمایل دارند بر مسائل اجتماع محور، مانند آموزش، سلامت و رفاه خانواده‌ها تمرکز کنند که این خود بهبود وضعیت اجتماعی را تسریع می‌کند.

حمایت از کارآفرینی بانوان از ضروریات است، زیرا زنان همچنان با موانع متعددی از جمله دسترسی محدود به منابع مالی، نبود آموزش‌های مدیریتی کافی و همچنین پیش‌داوری‌های فرهنگی و اجتماعی مواجه هستند. حمایت مالی به شکل وام‌های کم‌بهره و ایجاد بسترهایی برای جذب سرمایه به زنان این امکان را می‌دهد تا کسب‌وکارهای خود را راه‌اندازی و توسعه دهند. علاوه بر این، دولت‌ها و نهادهای خصوصی می‌توانند با ایجاد برنامه‌های آموزشی ویژه برای افزایش مهارت‌های مدیریتی و تجاری، به توانمندسازی زنان کمک کنند.

ضرورت دیگر، ایجاد شبکه‌های ارتباطی و مشاوره‌ای برای زنان کارآفرین است. این شبکه‌ها می‌توانند به تبادل تجربه، دانش و راهنمایی‌های کاربردی بین کارآفرینان کمک کنند و آنان را با چالش‌های کمتری روبرو سازند. جسارت و پایداری زنان در مسیر کارآفرینی نیازمند محیطی حمایتی است که در آن بتوانند بدون ترس از شکست، ایده‌های خود را به مرحله عمل برسانند.

لذا کارآفرینی بانوان نه تنها برای اقتصاد کشور و استان حیاتی است، بلکه به عنوان ابزاری برای ایجاد تغییرات اجتماعی و ارتقای جایگاه زنان در جامعه عمل می‌کند. از این رو، حمایت از زنان کارآفرین نه تنها یک فرصت بلکه یک ضرورت برای رسیدن به جهانی برابرتر و عادلانه‌تر می‌باشد و از آن مهمتر معرفی بانوان موفق و تاثیرگذار است چراکه معرفی زنان موفق در جامعه نه تنها به ترویج برابری جنسیتی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند الهام‌بخش سایر زنان و دختران برای پیگیری اهداف و آرزوهایشان باشد.

در این راستا نخستین رویداد رسانه‌ای بانوان "طنین" با هدف روایت توانمندی‌های حرفه‌ای و موفق زنان آذربایجان‌غربی در حال برگزاری است، برنامه‌ای که در نوع خود منحصر بفرد و راوی زنان تاثیرگذار این استان است.

در این رویداد که دو مرحله‌ی آن برگزار شده است، شماری از بانوان خبرنگار و فعال رسانه‌ای گرد هم آمده‌اند تا فعالیت زنان موفق و تاثیرگذار در بخش های مختلف استان را به رشته تحریر در آورند.

در مرحله نخست پای صحبت دکتر نازآفرین قاسم‌زاده که بالغ بر 10 جلد کتاب مرجع اخلاق پزشکی را تالیف یا ترجمه و 37 مقاله‌اش در مجلات علمی داخل و خارج کشور به چاپ رسانده و دکتر رقیه نجف‌زاده که دارای 60 مقاله علمی و هفت کتاب تألیفی، برگزیده شش جایزه نخبگی از بنیاد ملی نخبگان ریاست جمهوری و منتخب جوان برتر و نخبه آذربایجان غربی در سال 96 است، نشستیم.

در مرحله دوم که روز گذشته برگزار شد، فعالان رسانه‌ای ضمن گفتگو با الهام مختارزاده؛ بانوی موفق و تاثیرگذار استان با فعالیت‌ها، موفقیت‌ها و چالش‌های پیش رو آشنا شدند.

این بانوی کارآفرین دارای دکترای تخصصی شیمی تجزیه است که در حال حاضر عضویت هیات مدیره کانون زنان بازرگان آذربایجان غربی، مدیرعاملی شرکت آنیل طب آذران، ریاست هیات مدیره شرکت دانش بنیان کیمیا رخ آرانگار، ریاست هیات مدیره طنین هستی مستقر در مرکز رشد علوم پزشکی و ریاست هیات مدیره شرکت اروم اگزوز را در کارنامه خود دارد.

رویداد رسانه‌ای بانوان طنین به عنوان مرحله استانی جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای بانوان حریم رسالت، ویژه بانوان رسانه ای به همت بسیج رسانه استان و با هدف روایت توانمندی های حرفه ای زنان یزدی شامل بخش‌های مختلفی از جمله گزارش، عکس، فیلم، پادکست و مصاحبه برپا می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات