استاندار آذربایجان غربی گفت: ۵۲ واحد در حوزه سورتینگ و بستهبندی از سال گذشته در استان راه اندازی شده است که امیدواریم در این حوزه روند افزایشی را داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار نای قلم، محمدصادق معتمدیان امروز در حاشیه بازدید از واحد تولیدی مجهز سورتینگ و بسته بندی سیب تولیدی ارومیه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: راه اندازی چنین واحدهایی راهبرد مهم استان برای ارتقای کیفیت صادراتی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای محصولات باغی به ویژه سیب درختی است.
وی افزود: آذربایجان غربی سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن میوه درختی از ۱۱۵ هزار هکتار باغ تولید میکند که بخش عمده آن سیب است.
معتمدیان اضافه کرد: سیب با توجه به تولید بالا و قرار گرفتن آذربایجان غربی در رتبه نخست کشورِی، از محصولات استراتژیک استان است و با توجه به آمار ارائه شده از سوی نهادهای مسوول، امسال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب تولید کردهایم.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: بهترین کار برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در محصول سیب تولیدی استان، حرکت به سمت سورتینگ و بسته بندی مکانیزه است و با توجه به اهمیت این حوزه، از اولویتهای اصلی را در برندینگ، سورتینگ و بسته بندی میوه بویژه سیب قرار دادهایم.
وی گفت: همچنین یکی دیگر از برنامههای ما، راه اندازی واحدهای سردخانهایی با کیفیت بالا و به اصطلاح اتمسفری است که میتواند در ماندگاری میوه نقش بسزایی داشته باشد.
معتمدیان یادآور شد: در حال حاضر ۴۵۶ واحد سردخانهای با مجموع یک میلیون تن ظرفیت در آذربایجان غربی وجود دارد که در گام دوم تلاش داریم در بحث کیفی سازی و استفاده از تکنولوژی روز و حرکت به سمت سردخانه های اتمسفری در این حوزه حرکت کنیم.
استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: همچنین با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، برنامه ریزی هایی برای توسعه صادرات سیب از استان داریم که با به نتیجه رسیدن آنها روند صادراتی در این حوزه شتاب بسیار خوبی خواهد گرفت.
در این بازدید که مدیران کل حوزههای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی آذربایجان غربی حضور داشتند، اکبر کرامتی رییس سازمان جهاد کشاورزی با ارائه گزارشی از وضعیت تولید سیب در استان گفت: در سال جاری یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب در استان تولید شد که کمتر از سال گذشته بود.
همچنین استاندار آذربایجان غربی از واحد راکد صنایع تبدیلی گلچین در ارومیه بازدید و با برگزاری جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در داخل همان واحد تولیدی، دستورهایی را برای فعال کردن دوباره این واحد صادر کرد.
معتمدیان در این بازدید با اشاره به اینکه خواستههای مدیران واحدهای تولیدی باید مطابق قانون باشد تا بتوان به آنها کمک کرد، افزود: طبق قانون سازمانهایی همچون حفاظت محیط زیست، شرکت گاز و برخی دیگر از نهادهای دخیل، برای راه اندازی دوباره این واحد کمکهای لازم را باید انجام دهند.
مدیر این واحد صنعتی راکد هم قول داد که در صورت رفع مشکلات، حداکثر از ابتدای بهمن امسال، روند تولید در این واحد که شامل لواشک، رب گوجه و برخی دیگر از محصولات صنایع تبدیلی است، آغاز شود.
این هفته، پنجاه و یکمین هفته یکشنبههای تولید بود که برگزار شد.
یکشنبههای تولید به ابتکار استاندار آذربایجان غربی از آذر سال گذشته آغاز شده و حدود ۱۱۰ واحد در این قالب مورد بازدید قرار گرفته است.
کد خبرنگار: 983125
انتهای پیام/