رئیس دانشگاه ارومیه گفت: پژوهشها در جامعه باید نیازمحور باشند.
به گزارش خبرنگار نای قلم، احمد علیجانپور شب گذشته در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه های آذربایجان غربی و پیشکسوتان علوم پایه با بیان اینکه ارزش گذاری و حمایت از پژوهش گران و فناوران نیاز جامعه است، اظهار کرد: پژوهش ها و فناوری های انجام شده باید نیازمحور و هدفدار باشند.
وی افزود: پژوهش و فناوری ها باید براساس نیازهای صنعت و جامعه و در مسیر حل مشکلات موجود جامعه انجام شوند.
علیجانپور اظهار کرد: در سال های اخیر تلاش های در جهت خلاق پژوهش ها متناسب با نیاز جامعه شکل گرفته شده است.
رئیس دانشگاه ارومیه یاد آور شد: بعد از بیانیه گام دوم انقلاب مجامع علمی به این نتیجه رسیده اند که پژوهش ها باید هدف دار شوند.
وی اظهار کرد: طبق اعلام اسامی پژوهشگران یک درصد برتر دنیا خوشبختانه ۱۳نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های استان جز اساتید پر استناد برتر شدند که ۹نفر از آنها از دانشگاه ارومیه هستند.
*پژوهش های اسلامی و بین رشته ای مورد توجه قرار گیرد
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آذربایجان غربی گفت: پژوهش های اسلامی و بین رشته ای مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام اسم حسینی افزود: در دانشگاهی سطح استان پژوهش های اسلامی و بین رشته ای بسیار محدود است باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در دین اسلام به تحقیق و پژوهش تاکید خاصی شده، تصریح کرد: تحقیق و پژوهش صدقه جاری هستند، علم سلطان است و قدر ت به همراه دارد.
حجت الاسلام اسم حسینی با اشاره به وجود فاصله بین دانشگاه و عوامل اجرایی جامعه خاطر نشان کرد: وجود این فاصله یک معضل برای استان است چرا که دانشگاه می توان با برقراری ارتباط با عوامل اجرایی علم را به صنعت تبدیل کرده و موجب توسعه شود.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با تاکید به اینکه در استان باید به پژوهش دید بهتری داشت، اظهار کرد: حمایت از شرکت های دانش بنیان باید افزایش یاید و بخش خصوصی وارد این مجموعه شود.
وی یاد آور شد: در بحث پژوهش در حوزه علوم انسانی تاکنون ضعیف عمل شده ایم بطوری که راندمان علم ومحصول کار را داریم اما از مسائل روز و دینی اطلاع نداریم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه در ۱۸ماه اخیر تعداد مقالات نمایه شده دانشگاه های استان در پایگاه استنادی ISI نسبت به مدت مشابه سال قبل خود رشد را داشته تصریح کرد: در این مدت ۹۹۶مقاله در این پایگاه از دانشگاه های استان ثبت شد که دانشگاه ارومیه با ۶۸۵مقاله بیشترین مقاله را داشته است.
عباس شفیعی، با اشاره به اینکه در۱۸ ماه اخیر ۷۹طرح دانشگاهی در استان توانستند با دستگاه های اجرایی و موسسات پژوهشی قرار داد منعقد کنند، اظهار کرد: هرچند رشد را در این حوزه شاهد هستیم اما درمقیاس کشورب اعداد چندان هم مناسب استان نیستند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه یادآور شد: در سال گذشته بودجه پژوهش دانشگاه های استان که یک میلیارد تومان بود از سمت سازمان برنامه و بودجه استان تخصیص داده نشد امید است با اختصاص بودجه های مناسب به پژوهش و ورود صنایع استان به پژوهش شاهد تحول در این حوزه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۸ماه اخیر تعداد ۹ اختراع در دانشگاه ارومیه ثبت شد.
شفیعی ادامه داد: در حال حاضر تعداد اعضای هییت علمی دانشگاه های استان ۱۸۸۳نفر است که دانشگاه آزاد با ۶۳۹نفر بیشترین تعداد هئیت علمی و دانشگاه ارومیه با 503 نفر در رتبه بعدی قرار دارد.
در پایان این مراسم از 55 پژوهشگر و فناور برگزیده استان تجلیل شد.
کد خبرنگار: 983127
انتهای پیام/