NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

در ارومیه؛

اولین کتابخانه عمومی سیار آذربایجان‌غربی افتتاح شد

تاریخ انتشار: 1403/11/27 | 19:17

راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق روستایی می‌تواند به عنوان یک اقدام تحول‌آفرین در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و دسترسی به منابع اطلاعاتی در حوزه‌های مختلف عمل کند. این کتابخانه‌ها با هدف ایجاد بستری مناسب برای ارتقاء آگاهی و دانش در میان افراد مختلف طراحی شده‌اند.

به گزارش نای قلم، از مزایای کتابخانه سیار می‌توان به حمل و نقل کتاب‌ها و منابع آموزشی به نقاطی اشاره کرد که به دلایل مختلف از جمله کمبود امکانات، دسترسی به کتابخانه‌های عمومی برایشان سخت است. این کتابخانه‌ها به طور منظم به روستاها مراجعه و انواع کتاب‌ها در موضوعات مختلف از ادبیات و علوم اجتماعی تا هنر و علوم پایه را عرضه می‌کنند. با ارائه این منابع، می‌توان به تقویت فرهنگ مطالعه و تشویق به یادگیری مداوم کمک کرد.

علاوه بر این، کتابخانه‌های سیار می‌توانند با برگزاری برنامه‌های فرهنگی و آموزشی مثل داستان‌خوانی برای کودکان، کارگاه‌های هنری و برگزاری جلسات گفتگو، ارتباطات اجتماعی و فرهنگی را در این مناطق تقویت کنند. این برنامه‌ها می‌توانند موجب جذب افراد به مطالعه و کتابخوانی شده و فضایی مفرح و آموزنده را برای روستاییان فراهم آورند.

در این راستا اولین کتابخانه عمومی سیار با عنوان «هدهد سفید» در شهرستان ارومیه افتتاح شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی، در این آیین گفت: راه اندازی کتابخانه‌های سیار در مناطقی که دسترسی به کتابخانه عمومی ندارند؛ یک شیوه برای دسترسی به کتاب و خدمات کتابخانه ای با هزینه کمتر و با روشی خلاقانه و  جذاب است.

علیرضا نوروزی، اظهار کرد: امید است با رایزنی های لازم و مساعدت سازمان های مرتبط، این خدمت در سایر شهرستان ها نیز ارائه شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی هم با اشاره به اهداف کتابخانه های سیار گفت: فلسفه کتابخانه‌های سیار، توسعه عدالت فرهنگی و ارائه خدمات کتابخانه‌ای در روستاها و مناطق فاقد کتابخانه که دسترسی کمتری به کتاب و منابع مطالعاتی دارند، می‌باشد.

خدیجه معصومی، ادامه داد: این کتابخانه با اعتبار اولیه بیش از 12 میلیارد ریال، تأمین خودرو و تجهیز، به مرحله بهره برداری رسیده و با حضور به عنوان سفیر دانایی و ابزار ترویج کتابخوانی و توسعه فرهنگی و اقتصادی در روستاهای بالانج، کهریز، گنگچین، قرالر طسوجی، دیزج میزبان عموم مردم خواهد بود.

وی تصریح کرد: مخزن این کتابخانه مجهز به سه هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف می باشد و سه هزار جلد نیز در کتابخانه پشتیبان، جهت تنوع در منابع ارائه شده، موجود می باشد.

وی گفت: این کتابخانه با توجه به شرایط زیست بومی و موقعیت جغرافیایی و نیازهای مطالعاتی جامعه مخاطب، خدمات متنوع کتابخانه ای، ارایه خواهد داد و به عنوان ابزاری برای توسعه فرهنگی در روستا خواهد بود و  امید است با همکاری دهیاری، مدارس و مساجد، این کتابخانه در انجام رسالت خود بیش از پیش پیشرفت کند؛ چرا که پرورش نسل کتابخوان نیازمند سرمایه گذاری بر کودکان و نوجوانان است.

اهدای کتاب و جوایز فرهنگی، اجرای مسابقات و برنامه های فرهنگی شاد و کتاب محور، عضویت کودکان و امانت کتاب از دیگر اقدامات این آیین بود.

به طور کلی، راه‌اندازی کتابخانه سیار فرصتی است برای ایجاد تغییرات مثبت در جوامع روستایی، با فراهم آوردن دسترسی به منابع اطلاعاتی و ارتقای سطح آموزش و فرهنگ در این مناطق. از این رو، می‌توان انتظار داشت که چنین اقدامات موثری در نهایت منجر به بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح آگاهی اجتماعی در مناطق روستایی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات