مسئول ثبت میراث ناملموس و پژوهشگر مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی از ثبت ملی سه اثر میراث ناملموس استان خبر داد.
به گزارش نای قلم، حسن سپهرفر امروز در گفتگوی خبری اظهار کرد: پیرو برگزاری نشست اخیر شورای ملی ثبت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با میزبانی آذربایجان شرقی پروندههای میراث ناملموس ارائه شده از سوی ۲ استان مورد تائید اعضای شورای ثبت قرار گرفت.
او افزود: مهارت دوخت کاله سنتی شمامه بندی مهاباد (چاروق دوزی)، مهارت تهیه کوپه پنیری در انواع مختلف و مهارت تهیه توربا قاتیغی (چوتدان) از فراوردههای عشایری و روستایی در فهرست میراث ناملموس و با گستره استانی به ثبت رسید که از این آثار دو پرونده فراوردههای لبنی مشترکا در گستره منطقهای به ثبت رسید.
پژوهشگر مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: در ادامه نشست تصنیف و ترانه ساری گلین، بایاتیهای ترکی، داستان آشیقی گرگرلی محمد، مهارت تهیه چای شیرینی سی و ترانه عامیانه کوچهلر سو سپمیشم که توسط آذربایجان شرقی ارائه شد براساس نظر اعضای جلسه بهصورت مشترک مابین استانهای همجوار با گستره منطقهای به ثبت رسید.
سپهرفر تصریح کرد: اصولا ثبت اینگونه آثار فرهنگی را باید ثروت سازی برای نسل های بعد دانسته و در عصر حاضر که شاید نسل امروزی به لحاظ ورود فضای مجازی از اینگونه عناصر فرهنگ بومی به دور افتاده و به نوعی هویت های سنتی و گذشته خود را در حال از دست دادن هستند.
او خاطرنشان کرد: اکنون دستگاه های ذی ربط باید با برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلندمدت، تدارک جشنواره ها و برنامه های مطلوب در ترویج، احیا و اشاعه این عناصر فرهنگی که حفظ هویت های تاریخی و فرهنگی و جلوگیری از مصادره شدن فرهنگ های ملی، میهنی و بومی توسط بیگانگان پیش قدم شوند تا هم هویت های خود را بازشناسیم و هم نسل جوان و نوجوان امروزی از پشتوانه قوی و ساختارمند فرهنگی برخوردار شوند.
شایان ذکر است دو اثر میراث ناملموس فرآورده های لبنی با مشارکت و تعامل این اداره کل و واحد تحقیقات، آموزش منابع محیطی جهاد کشاورزی استان تهیه شده است.
انتهای پیام/