چهاربرج شهرستانی در استان آذربایجان غربی است که در مرز استان آذربایجان غربی و شرقی قرار دارد، از شرق و شمال با شهرهای ملکان و بناب و از جنوب با شهر میاندوآب همجوار است.
چهاربرج به عنوان شهرستانی که در تاریخ ۲۱ تیرماه سال 1400 براساس مصوبه هیات دولت به شهرستان ارتقا و از میاندوآب منفک و شهرستان چهاربرج تاسیس شد، به دلیل موقعیت استراتژیک و جغرافیایی از ظرفیتهای متعدد کشاورزی، اکولوژیکی و تجاری برخوردار است که یک امتیاز ویژه محسوب میشود.
در راستای معرفی و شناساندن پتانسیلهای منطقه، به دعوت فرمانداری شهرستان چهاربرج، تور رسانهای و بازدید اصحاب رسانهی استان از اجرای پروژههای شاخص در بخش شهری و روستایی برگزار شد.
*تشریح مطالبات، اولویتها و روند پیشرفت فیزیکی پروژهها
در بخش نخست، فرماندار چهاربرج در نشست خبری با اصحاب رسانه مطالبات، اولویتها و روند پیشرفت فیزیکی پروژههای در دست اجرا را تشریح کرد.
قادر حبیبی اظهار کرد: این شهرستان به دلیل تازه تاسیس بودن و قرار گرفتن در مسیر توسعه و پیشرفت، نیاز مبرمی به گفتمانسازی و حمایت رسانهها در شناساندن این گفتمانها برای مردم دارد.
او گفتمانهای توسعه و پیشرفت چهاربرج را در شش محور اصلی عنوان کرد و افزود: براساس آمایش سرزمینی، اصلاح الگوی کشت و کمک به احیای دریاچه ارومیه، پیشرفتهای جادهای و ترابری با تکمیل جاده ۶۲ کیلومتری جاده بناب، چهاربرج و نقده، تکمیل فرآیند ساخت شهرک صنعتی شماره ۱ و آغاز مطالعات شهرک صنعتی شماره ۲ در منطقه آغداش، افزایش سرانههای ورزشی، آموزشی و بهداشتی، تامین زیرساختهای برق، آب و گازو محرومیتزدایی و رسیدگی به روستاها از اولویتها و گفتمانهای توسعه و پیشرفت چهاربرج هستند.
حبیبی تاکید کرد: با مطالبهگری هدفمند و نگاه دوراندیشانه میتوان این گفتمانسازی را نهادینه کرد.
فرماندار چهاربرج با بیان اینکه پیشرفتهای کشاورزی شهرستان با لولهگذاری آب کشاورزی محقق میشود، تصریح کرد: طرح انتقال آب با لوله در این منطقه و جایگزینی آن با کانال های بتنی انتقال آب به تصویب رسیده است که برای اجرای این طرح بیش از 160 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
حبیبی با اشاره به اینکه در حال حاضر لوله برای انتقال آب به میزان 52 کیلومتر خریداری و انبار شده است، بیان کرد که در اجرای این طرح آب مورد نیاز و پایدار بیش از ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان چهاربرج تامین میشود.
به گفته وی، چهاربرج به دلیل شرایط مناسب طبیعی و همجواری با حوزه دریاچه ارومیه به عنوان پایلوت برای اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه انتخاب شده که در این راستا درختان گز یا به اصطلاح محلی یولقون کاشته شده است.
حبیبی با اشاره به کشت پسته در سه هکتار ادامه داد: در راستای اصلاح الگوی کشت و مدیریت بهینه مصرف آب و کمک به احیای دریاچه ارومیه، کاشت پسته به دلیل ارزش افزوده بالا و نیاز آبی کم در منطقه توسعه مییابد.
وی به کشت غلات در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و افزود: این منطقه از قدیم به انبار غله معروف بوده و خوشبختانه میزان سطح کشت گندم و جو در چهاربرج افزایشیافته است.
فرماندار چهاربرج همچنین از بهبود وضعیت آبی تالاب قرهقشلاق به عنوان یکی از بزرگترین تالابهای اقماری دریاچه ارومیه و احیای زیستگاههای پرندگان بومی و مهاجر ایران با ورود آب به این تالاب و لایروبی رودخانه چرچر خبر داد.
حبیبی سپس به سه پروژه مهم آسفالت راه روستایی در شهرستان چهاربرج اشاره کرد و توضیح داد: این پروژهها به طول بیش از شش هزار متر مربع افتتاح و به بهره برداری رسیدهاند که برای اجرای این سه طرح در مجموع 715 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
* تدوین سند چشمانداز و نقشه راه توسعه چهاربرج
وی در ادامه سخنان خود از تدوین سند چشمانداز و نقشه راه توسعه این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: تمامی فعالیتها و تصمیمگیریها با محوریت سند چشمانداز توسعه انجام میگیرد.
حبیبی با بیان اینکه چهاربرج دارای بازار فعال و همچنین به عنوان قطب فروش لوازم خانگی در شمالغرب کشور محسوب میشود، اظهار کرد: برای تحقق رشد و توسعه همهجانبه شاهد اجرای 32 پروژه مهم در جایجای این شهرستان جدیدالتأسیس و روستاها هستیم.
وی تاکید کرد: با توجه به وجود ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در سطح شهر و با کمک و حمایت مسؤلان خواهیم توانست در مدت زمان اندکی شاهد توسعه و پیشرفت چهاربرج در زمینههای مختلف باشیم.
*بازدید اصحاب رسانه از پروژههای در دست اجرا
اصحاب رسانه آذربایجان غربی در ادامه این سفر از روند احداث پایگاه سلامت قیچاق مربوط به دانشگاه علوم پزشکی بازدید و در جریان پیشرفت فیزیکی و توسعه کمی و کیفی آن قرار گرفتند.
سالن ورزشی قیچاق یکی دیگر از پروژهها بود، این پروژه از مصوبات سفر استاندار آذربایجان غربی به شهرستان چهاربرج بوده و اجرای آن از سال گذشته آغاز و در حال حاضر با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
خبرنگاران در ادامه سفر خود به این شهرستان از پروژههای آموزش و پرورش نیز دیدن کردند و سراغ مدرسه شش کلاسه منصورآباد رفتند.
این پروژه از مصوبات سفر وی به شهرستان چهاربرج بوده و اجرای آن از سال گذشته آغاز و در حال حاضر با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
یکی دیگر از بازدیدهای اصحاب رسانه استان مجمتع اداری این شهرستان بود. این پروژه نیز از مصوبات سفر استاندار آذربایجان غربی به شهرستان چهاربرج بوده و اجرای آن از سال گذشته آغاز و در حال حاضر با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
چهاربرج از شهرهای جنوبی آذربایجان غربی است که با توجه به پتانسیلهای کشاورزی، صنعتی و گردشگری خود، در مسیر تبدیل شدن به یکی از مناطق کلیدی در توسعه اقتصادی و زیستمحیطی استان آذربایجانغربی قرار دارد.
شهرستان تازه تاسیس چهاربرج با جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر به دلیل دارا بودن ظرفیت و پتانسیلهای موجود توجه ویژهی مسئولان را به خود معطوف داشته است.
انتهای پیام/