يكي از مهمترين برنامه هاي اجرايي براي تامين آب درياچه اروميه، اجراي طرح «انتقال آب از رودخانه زاب به حوزه درياچه اروميه» است كه در سال جاري علي رغم اينكه اعتبار مصوب اين طرح مبلغ ۵۲۳ ميليارد ريال بوده اما با توجه به اهميت طرح، تخصيص اعتبارات آن به ميزان يك هزار و ۸۷۱ ميليارد ريال از سوي سازمان ابلاغ شده است.
به گزارش نای قلم، يكي از مهمترين برنامه هاي اجرايي براي تامين آب درياچه اروميه، اجراي طرح «انتقال آب از رودخانه زاب به حوزه درياچه اروميه» است كه سالانه در حدود ۶۰۰ ميليون مترمكعب از آبهاي خروجي از كشور را مهار و به درياچه اروميه انتقال ميدهد.
پيشرفت فيزيكي اين طرح در حال حاضر در حدود ۸۸ درصد است و طرح مذكور از چهار جزء اصلي تشكيل شده است كه در حال حاضر پيشرفت فيزيكي آنها به شرح زير است:
الف) سد خاكي كاني سيب و تاسيسات وابسته (پيشرفت فيزيكي ۹۹ درصد ـ فعاليت هاي تكميلي در دست اجرا مي باشد.)
ب) تونل انتقال آب اصلي به طول 67.35 كيلومتر (پيشرفت فيزيكي ۹۸ درصد، تونل به صورت كامل حفاري شده است ـ ترميم شكستگي سگمنت هاي تونل در بخش ورودي و اتمام سازه اتصال آبگير به تونل ورودي در دست اجراست.)
ج) كانال انتقال آب از خروجي تونل اصلي به سمت درياچه اروميه به طول 5.11 کيلومتر (به صورت كامل انجام شده است و فعاليت هاي تكميلي در دست اجرا مي باشد)
د) بند انحرافي بادينآباد و كانال انتقال از بادين به مخزن سد كاني سيب به طول 6.4 كيلومتر (پيشرفت فيزيكي بند ۱۰۰ درصد و كانال آب آور آن ۴۰ درصد ـ اين بخش از طرح موجب افزايش آب تنظيمي به ميزان ۱۸۰ ميليون متر مكعب خواهد شد)
شايان ذكر است پيشرفت فيزيكي احداث راه هاي جايگزين برابر با ۶۷ درصد و استملاك اراضي به ميزان يك هزار ۶۷۰ هكتار انجام شده است.
بنابر اين گزارش وضعيت اعتبارات تخصيص يافته به اين طرح در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴۹۸ ميليارد تومان بوده و درسال جاري نيز علي رغم اينكه اعتبار مصوب اين طرح مبلغ ۵۲۳ ميليارد ريال بوده اما با توجه به اهميت طرح، تخصيص اعتبارات آن به ميزان يك هزارو ۸۷۱ ميليارد ريال از سوي سازمان ابلاغ شده است.
همچنين از محل اعتبارات رديف ۲-۵۵۰۰۰۰ جدول شماره ۹ قانون بودجه سال جاري با عنوان «تامين آب، آبرساني اضطراري به شهرها و روستاها و جبران حقابه هاي قانوني منتقل شده به بخش آب» مبلغ ۸۰۰ ميليارد ريال ابلاغ شده است كه متناسب با تحقق منابع، تخصيص اعتبارات آن از سوي سازمان انجام خواهد شد. همچنين از محل ظرفيتهاي بند (ل) تبصره ۵ و بند (ي) تبصره ۱قانون بودجه سال۱۴۰۱ كل كشور، منابعي براي كمك به طرح هاي بخش آب پيش بيني شده است كه اين طرح نيز جزء اولويتهاي اصلي اين سازمان در توزيع اعتبارات اين بندها خواهد بود.
بنابر اين گزارش عمليات اجرايي سدهاي سيلوه و چپرآباد نيز كه در حدود ۹۵ ميليون متر مكعب از منابع آبي درياچه را تامين خواهند نمود، با استفاده از اعتبارات پيش بيني شده از سوي سازمان در سنوات گذشته اجرا و خاتمه يافته است.
همچنين پيشنهاد اعتبارات موضوع بند (م) ماده ۲۸ قانون فوق الذكر براي سالجاري از طرف وزارت كشور هنوز دريافت نشده است كه پس از دريافت درخواست، بررسي و اقدام خواهد شد.
کد خبرنگار: 983126
انتهای پیام/