گزارش از: مهدی قادری
شهرستان تازه تاسیس چهاربرج در سایه دستاوردهای ماندگار و قابل توجه انقلاب، در مسیر پیشرفت و توسعه روزافزون قرار گرفته و علاوه بر داشتن لقب انبار غله جنوب استان، به قطب تجاری و گردشگری خرید شمالغرب کشور تبدیل شده است.
وضعیت شهرستان چهاربرج در قبل از انقلاب با بعد از آن قابل مقایسه نیست و این شهرستان به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از روستا به بخش و از بخش به شهرستان ارتقا یافته است و از خدمات گسترده ای در زمینه های مختلف بهره مند گردیده است.
چهاربرج به دلیل موقعیت استراتژیک و جغرافیایی در بخشهای کشاورزی اکولوژیکی و تجاری از ظرفیتهای گسترده و ویژه ای برخوردار است به طوری این شهرستان به عنوان قطب مهم گردشگری خرید لوازم خانگی در استان آذربایجانغربی مطرح شده است.
شهرستان جدیدالتاسیس چهاربرج در آذربایجان غربی با اجرای ۳۲ طرح عمرانی و تدوین سند چشم انداز یکی شهرستان هایی است که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در مسیر توسعه قدم برداشته است.
به میان مردم چهاربرج رفتیم تا از ارتقای چهاربرج به شهرستان بپرسیم
محمد یکی از شهروندان چهاربرجی در گفتگو با خبرنگار نایقلم گفت: ارتقای بخشداری چهاربرج به فرمانداری به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، خبری بود که بذر امید و شادی را بین خانواده های چهاربرجی پدید آورد و آرزویی که سالیان متمادی در اذهان مردم این منطقه نقش بسته بود در سال ۱۴۰۰ با واقعیت پیوند خورد و این واقعیت نیز منجر شد که من بعد چهاربرج به حق قانونی و جایگاه واقعی خود در همه عرصه ها برسد.
این شهروند چهاربرجی ادامه داد: از مزیت های شهرستان شدن چهاربرج میتوان به تصمیم گیری مناسب و به موقع مسئولان در مورد مشکلات مردم اشاره کرد ، چرا که به دلیل داشتن مسئولیت مستقیم و دارا بودن قدرت تصمیم گیری مرکز شهرستان بدون اجازه از مقامات مافوق می توان تصمیمی مناسب و در زمان مقتضی برای حل مشکلات مردم گرفت که در صورت شهرستان نبودن اخذ این تصمیمات امکان پذیر نبود.
یک شهروند چهاربرجی در خصوص مزیت های ارتقای چهاربرج به شهرستان در گفتگو با خبرنگار نایقلم اظهار کرد: استفاده از دکتر قادر حبیبی نیرویی بومی با ترکیبی از تجربه، تخصص و مدیریت بالا جهت تصدی منصب فرمانداری شهرستان چهاربرج به دلیل آشنا بودن به آداب و رسوم اخلاقی و اجتماعی مردم توانست بهترین تصمیم برای پیشبرد اهداف مورد نظر در زمینه های گوناگون این شهرستان باشد.
محمدی افزود: مزیت دیگر این ارتقا عدم مراجعه مردم به شهرستان میاندوآب برای پیگیری امور اداری بود که ضمن صرفه جویی در وقت از نظر مالی هم به مردم منطقه کمک شایانی شد.
مردم چهاربرج علاوه بر مزیت های شهرستان شدن چهاربرج مطالبات خود را نیز مطرح کردند و گفتند: شهرستان چهاربرج یکی از مراکز مهم کشاورزی در استان محسوب میشود و اقتصاد این شهرستان بر پایه کشاورزی بنا نهاده شده، ولی با این اوصاف کشاورزان چهاربرجی در راستای تولید محصولات کشاورزی و باغی با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند.
کشاورزان چهاربرجی همه ساله برای آبیاری زمین های کشاورزی خود با کمبود آب کشاورزی روبرو می شوند و علیرغم تلاشها و پیگیریهای مسئولین شهرستان حق آبه این شهرستان به موقع و بطور کامل تخصیص داده نمیشود و لذا تامین کامل حق آبه درخواست کشاورزان منطقه از مسئولین می باشد.
*اجرای ۳۲ طرح عمرانی در شهرستان چهاربرج
فرماندار چهاربرج از اجرای ۳۲ طرح عمرانی در این شهرستان خبر داد و گفت: پروژههای احیای تالاب قرهقشلاق و لایروبی رودخانه چرچر، لوله گذاری برای بیش از ٨٠٠ هکتار بخش کشاورزی، احداث ۴ سالن ورزشی، ۱۰ مدرسه، پیش بیمارستان و خانههای بهداشت روستایی از اهم این طرحهای عمرانی است.
قادر حبیبی در گفتگو با خبرنگار نایقلم اظهار کرد: بر اساس آمایش سرزمینی شش محور شامل اصلاح الگوی کشت، اجرا و تکمیل ۶٢ کیلومتری جاده بناب و چهاربرج و محمدیار، توسعه ناحیه و شهرک صنعتی، افزایش سرانه ورزشی و بهداشتی و آموزشی، توسعه زیرساختهای خدماتی از جمله برق و آب و گاز، محرومیت زدایی و رسیدگی به روستاها برنامههای مهم شهرستان برای عمران و آبادانی است.
وی ادامه داد: چهاربرج به دلیل شرایط مناسب طبیعی و همجواری با حوزه دریاچه ارومیه به عنوان پایلوت برای اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه انتخاب شده است که کاشت درختان گز یا به اصطلاح محلی یولقون، کشت پسته در سه هکتار و همچنین کشت غلات و زراعت درخت در زمینه احیای دریاچه ارومیه با اجرای این سه نوار سبز نقش مهمی در احیای دریاچه ارومیه بر عهده دارد.
فرماندار شهرستان چهاربرج از تصویب طرح انتقال آب با لوله در این منطقه و جایگزینی آن با کانالهای بتنی انتقال آب خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در حال حاضر لوله برای انتقال آب به میزان ۵۲ کیلومتر خریداری و انبار شده است.
حبیبی مدیریت منابع آبی را از اهداف اجرایی طرح انتقال آب با لوله عنوان کرد و افزود: در اجرای این طرح آب مورد نیاز و پایدار بیش از ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان چهاربرج تأمین خواهد شد.
*۱۰ مدرسه در چهاربرج در حال احداث است
حبیبی از احداث ۱۰ مدرسه در این شهرستان نیز خبر داد و افزود: همچنین در این شهرستان ۴ سالن ورزشی در چهاربرج با ۷۰ درصد پیشرفت، شعبانلو ۵۸ درصد پیشرفت، فسندوز با ۱۵ درصد و قپچاق با ۵۵ درصد پیشرفت در حال احداث هستند.
فرماندار شهرستان چهاربرج همچنین با اشاره به احداث مجمتع اداری این شهرستان خبر داد و گفت: این پروژه نیز از مصوبات سفر استاندار آذربایجان غربی به شهرستان چهاربرج بوده و اجرای آن از سال گذشته آغاز و در حال حاضر با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.
*شهرک صنعتی چهاربرج به زودی آماده واگذاری به سرمایه گذاران است
فرماندار چهاربرج از ایجاد شهرک صنعتی در این شهرستان خبر داد و گفت: این شهرک با تکمیل زیرساختهای لازم آماده واگذاری به سرمایه گذاران است و جدولگذاری و زیرسازی شهرک صنعتی در دست اجرا است.
وی با اشاره به طرح ایجاد شهرک صنعتی شماره ۲، تشریح کرد: ایجاد دومین شهرک صنعتی در شهرستان چهاربرج در حال مطالعه است، افزود: ایجاد دومین شهرک صنعتی در ۵۰ هکتار به تصویب رسیده است که میتواند تا ۳۰۰ هکتار توسعه یابد.
*چهاربرج صاحب پیش بیمارستان میشود
فرماندار چهاربرج در خصوص اقدامات بهداشتی و درمانی در این شهرستان نیز گفت: پایگاه بهداشت و سلامت روستای قپچاق این شهرستان با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در حال اجراست.
وی در پاسخ به این سوال که چهاربرج بیمارستان ندارد، ادامه داد: شهرستان تازه تأسیس چهاربرج با ظرفیت ۲۰ تخت صاحب پیش بیمارستان میشود، ظرفیت پیش بینی شده برای این پیش بیمارستان ۲۰ تخت بوده که در مسیر فیروز آباد کلنگ زنی و در حال احداث است.
فرماندار شهرستان چهاربرج اضافه کرد: در سطح کشور وزارت بهداشت برای پنج شهرستان مجوز پیش بیمارستان صادر کرده که شهر چهاربرج یکی از آنها است، این پیش بیمارستان در ۵ هکتار با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان هفته دولت امسال کلنگ زنی شده و در دو سال آینده تکمیل و آماده بهره برداری میشود.
*تکمیل جاده بناب، چهاربرج، محمدیار
حبیبی همچنین به سه پروژه مهم آسفالت راه روستایی در شهرستان چهاربرج اشاره کرد و گفت: این پروژهها به طول بیش از شش هزار متر مربع افتتاح و به بهره برداری رسیدهاند که برای اجرای این سه طرح در مجموع ۷۱۵ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح هادی در تمام روستاهای این شهرستان عنوان کرد: هم اکنون ۵۰ هزار مترمربع در داخل روستاهای این شهرستان طرح هادی در حال اجرا است.
فرماندار شهرستان چهاربرج از تکمیل جاده ۶۲ کیلومتری بناب، چهاربرج و محمدیار به عنوان یکی از محورهای مهم توسعه زیرساختهای حمل و نقل شهرستان نام برد.
حبیبی با اشاره به ظرفیتهای اکولوژیکی این شهرستان شامل اکو توریسم و شیلات در فسندوز گفت: مجتمع پرورش ماهیان گرمایی فسندوز با دو هزار هکتار برای پرروش سیست آرتمیا در دشتهای خاکی تغییر کاربری داده است، گفت: از این میزان ۲۰۰ هکتار در حال فعالیت است.
*بهرهمندی ۱۰۰ درصدی مردم چهاربرج از نعمت گاز
فرماندار چهاربرج به بهرهمندی ۱۰۰ درصدی مردم چهاربرج از نعمت گاز اشاره کرد و گفت: امروز در شهرستان چهاربرج همه جای شهرستان از نعمت گاز برخوردار است.
وی با اشاره به برقرسانی و آب آشامیدنی به تمام روستا های این شهرستان گفت: امروز شاهد ماندگاری روستاییان در این شهرستان هستیم و مهاجرت به شهرهای دیگر متوقف شده است.
*۴ پروژه اولویت دار و پایه ای چهاربرج
فرماندار چهاربرج با اشاره به پروژه های مهم این شهرستان گفت: اولین محور اولویت دار چهاربرج، توسعه بخش کشاورزی است که با لوله گذاری آب کشاورزی محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: دومین اولویت این شهرستان تکمیل و بهسازی راه های ارتباطی چهاربرج است که با احداث جاده بناب چهاربرج محمدیار می تواند باعث شکوفایی منطقه و تضمین آینده شهرستان شود.
حبیبی افزود: چهاربرج در این رابطه همچون مرواریدی میان استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی است و چهاربرج بیشترین منفعت را از این محور خواهد برد.
حبیبی اضافه کرد: سومین اولویت شهرستان چهاربرج شهرک های صنعتی این شهرستان است.
وی همچنین به استقرار ادارات در شهرستان تازه تاسیس چهاربرج اشاره کرد و گفت: استقرار ادارات چهارمین اولویت شهرستان چهاربرج است که پس از استقرار تمامی ادارات، چارت ادارات تشکیل شود تا روند استخدام و جذب نیرو آغاز و جذب نیروی بومی در اولویت باشد.
بنابراین کارها و اقدامات خوبی در این شهرستان تازه تاسیس انجام شده است ولی کشاورزان چهاربرجی همه ساله برای آبیاری زمین های کشاورزی خود با کمبود آب کشاورزی روبرو میشوند و حق آبه این شهرستان به موقع و بطور کامل تخصیص داده نمیشود ، مردم شهرستان چهاربرج حل این مشکل را از مسوولان مطالبه دارند.
لازم بذکر است این شهرستان در جنوب استان آذربایجانغربی قرار دارد که مرز بین استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی است که در سال ۱۴۰۰ پس از تصویب هیئت دولت طبق تقسیمات کشوری از بخش به شهرستان تبدیل گردید.