NayeGhalam | پایگاه خبری تحلیلی نای قلم ارومیه

گزارش اختصاصی؛

آمار بیماری آنفلوانزا در آذربایجان غربی روند افزایشی دارد

تاریخ انتشار: 1401/08/02 | 17:08

فاطمه حاجی‌زاده/ این روزها با بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی، شیوع همه گیری آنفلوآنزا بر مدار سرعت قرار گرفته، به طوری که مراکز درمانی مملو از مبتلایان به این بیماری ویروسی شده است.

به گزارش خبرنگار نای قلم، آنفلوآنزا در حالیکه هنوز زمستان نیامده، زودتر از انتظار رسید، اکنون در جامعه با یک جهش و تعداد رو به افزایش بیماران مبتلا به آنفلوآنزا به خصوص دانش آموزان روبه‌رو شدیم، در واقع آنفلوآنزا امسال زودتر از سال‌های قبل شیوع پیدا کرد، در سال‌های قبل معمولا از اواسط آبان با افزایش موارد آنفلوآنزا مواجه می‌شدیم اما امسال چند هفته زودتر شروع شد و ادامه خواهد داشت.

برخی از پزشکان بر این باورند که دلیل همه گیری شیوع آنفلوآنزا زودتر از معمول کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی است، در یکی دو سال قبل مردم به دلیل نگرانی از شیوع کرونا از ماسک استفاده می‌کردند اما الان که آمار موارد ابتلا و مرگ ناشی از ویروس کرونا کاهش پیدا کرده وماسک‌ها را کنار گذاشتند در چنین شرایطی اگر یک نفر به آنفلوآنزا مبتلا شود زنجیره ابتلای سایر افراد هم شروع خواهد شد.

در این وضعیت دانش آموزان بیشتر دچار این بیماری شدند بطوریکه وقتی یک فرد در کلاس درس آلوده به ویروس آنفلوآنزا باشد تا سایر دانش‌آموزان هم مبتلا شوند، هر کدام هم قابلیت این را دارند در منزل خانواده‌های‌شان را به ویروس آنفلوآنزا آلوده کنند، والدین هم چون شاغل هستند با حضور در محل کار می‌توانند سبب آلوده شدن همکاران‌شان به ویروس شوند، همین می‌شود که یک سیکل معیوب برای چرخش بیماری ادامه پیدا می‌کند و زنجیره وار همه گیری آن اتفاق می افتد.

*درخواست مسوولان بهداشت از مردم برای استفاده از ماسک

در این راستا مرکز مدیریت بیماری های واگیر نیز در اطلاعیه ای از مردم خواست بر کاهش ابتلا به آنفلوآنزا حتما ماسک بزنند.

این مرکز با اشاره به این که در راستای مراقبت و کنترل بیماری آنفلوانزا و سایر بیماری های واگیر شدید تنفسی و کاهش حساسیت عمومی نسبت به رعایت اصول بهداشت فردی و عمومی، ایجاد آمادگی های لازم با شروع فصل سرما الزامی است، شش کار اساسی در کنترل و پیشگیری از انتقال و انتشار بیماری های تنفسی، را به این شرح اعلام کرد: پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه و یا عطسه کردن(ترجیحاً استفاده از ماسک یکبار مصرف)، شستشوی مداوم و مکرر دست ها (ترجیحاً با آب و صابون و به طریقه صحیح)، نوشیدن آب و مایعات کافی و استراحت کردن، استفاده از داروهای ضد ویروسی در صورتی که سیستم ایمنی آسیب پذیری داشته باشید و بنا به تشخیص و تجویز پزشک، عدم استفاده خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک؛ این داروها بر روی سرماخوردگی و آنفلوانزا و بیماری های ویروسی تاثیری ندارند، پرهیز و عدم حضور در اماکن عمومی و تجمعات.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی هم می گوید: آنفلوآنزا یا گریپ بیماری واگیرداری است که توسط ویروس های RNA دار از خانواده اورتومیکسو ویروس ها ایجاد می شود. این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارند.

دکتر سریه زلفی می‌افزاید: این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید نمایان می شود.

او اضافه می‌کند: این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث ذات الریه شود.

به گفته زلفی  سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نام‌های C B A وجود دارد که در حالت معمولی دوره بیماری سه تا چهار روز است.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی به افرادی که در معرض آنفلوآنزا هستند اشاره می‌کند و ادامه می دهد: داشتن بیماری هایی چون قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت، آسم، بارداری و کهنسالی امکان مبتلا شدن افراد به آنفلوانزا را افزایش می‌دهند.

همچنین کودکان به علت سیستم دفاعی ضعیف، بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند. چون این بیماری واگیردار است در مکان های عمومی امکان انتقال این بیماری زیاد می باشد.

او با اشاره به علائم بیماری، اظهار می‌دارد: تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی، از جمله کمر درد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد) گلو درد، خشونت صدا، آبریزش بینی از علائم شایع بیماری هستند.

 زلفی پیشگیری از گسترش عفونت در جامعه، پیشگیری از بروز طغیان در مراکز تجمعی (زندان‌ها، خانه سالمندان و غیره)، کاهش گسترش بیماری در سطح جامعه پیشگیری از بروز طغیان در بیمارستان و مراکز بستری، آموزش عموم مردم، ترویج رفتارهای بهداشتی تنفسی در جامعه کنترل شایعات و ایجاد آرامش و شناسایی و تسهیل دسترسی ‌واکسیناسیون گروه های پرخطر در جامعه را از اقدامات پیشگیرانه عنوان می‌کند.

*میزان تجویز سرم باید منطقی‌تر شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی هم می گوید: در دوران همه‌گیری کرونا مصرف سرم افزایش یافت و همین روند افزایش تجویز و مصرف سرم در حال حاضر ادامه دارد که باید با همکاری سازمان نظام پزشکی میزان تجویزها منطقی‌تر شوند.

محمد دلیرراد اظهار می‌دارد: در ماه‌های اول امسال در تامین سرم دشواری‌هایی داشتیم و با پیگیری‌های به عمل آمده اولویت به بیماران بخش‌های بستری داده شد.

وی می‌افزاید: در حال حاضر سرم به مقدار کافی موجود است به طوری که در تابستان امسال نسبت به سال گذشته تقریبا 150 هزار بطری سرم بیشتر در سطح استان توزیع شده است .

دلیرراد خاطرنشان می‌کند: هفته گذشته بیش از 80 هزار بطری سرم تزریقی در بخش غیردانشگاهی توزیع شد و امیدواریم با پیگیری‌های انجام شده شاهد رفع کامل این مشکل باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات