صبح روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه تور رسانه ای یک روزه روابط عمومی دادگستری آذربایجان غربی و دفتر استانی مرکز رسانه قوه قضائیه با مصاحبه مطبوعاتی دکتر عتباتی رئیس کل دادگستری استان و پاسخ به سوالات خبرنگاران آغاز شد.
به گزارش نای قلم، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در این نشست گفت: هیچ واهمهای در جهت ایجاد نظم و آرامش جامعه نداشته و با برهمزنندگان نظم جامعه برخوردهای جدی صورت میگیرد و احکام قاطع در این خصوص صادر شده که چنین مواردی حکم جایگزین حبس ندارند.
ناصر عتباتی اظهار کرد: اصحاب رسانه نقش بسیار مهمی در حوزه فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و مطالبه گری دارند و بخشی از مشکلات از زبان قلم شما منعکس و چاره اندیشی می شود.
وی ادامه داد: قانون اساسی وظایف و تکالیف عمده ای را بر عهده قوه قضائیه قرار داده که یکی از این وظایف اصلی احقاق حق و رسیدگی به پرونده ها و فصل خصومت است و امروزه با برنامه های تحولی قوه قضائیه در چهار سال گذشته در استان برنامه عملیاتی تبیین و اجرایی می گردد که بخشی از وظایف دستگاه قضایی را مربوط به مشکلات غیرقضایی شهروندان همچون حمایت از واحدهای تولیدی است.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی افزود: تلاش کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری استان با مصوبات خود که پشتوانه قضایی دارند رفع مشکلات واحدهای تولیدی است چراکه بخشی از جرایم و آسیب های اجتماعی معیشت محور است و هر چه قدر اشتغال رونق داشته باشد یکی از مجموعه هایی که منتفع می شود دستگاه قضایی است.
عتباتی افزود: دادگستری آذربایجان غربی با ورود به پروندههای مختلف در صدد کمک به بازگشت واحدها به چرخه تولید است که در این خصوص برنامه ریزی ها، بازدیدها و جلسات متعدد برگزار کرده ایم.
وی اضافه کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی مشکلاتی از جمله پرونده قضایی و درگیری با ادارات مختلف داشتند که خوشبختانه با ورود دادگستری توانستیم بسیاری از کارخانه و تولیدی ها را به چرخه تولید برگردانیم.
رئیس کل دادگستری استان به جایگزین های حبس صادره با محوریت خدمات عام المنفعه نیز پرداخت و گفت: در سال گذشته قضات استان احکام جایگزین حبس با محوریت خدمات عام المنفعه با ارزشی بالغ بر ۱۳۰ میلیارد ریال از جمله خرید ۶۰۰ میلیون تومان کتاب های مخصوص نابینایان و همچنین تجهیز کتابخانه های عمومی، ارائه خدمات پزشکی و اقدامات درخصوص کاهش تصادفات و صیانت از محیط زیست صادر نمودند.
عتباتی به تشکیل و شروع به کار ۵۹ دادگاه صلح در استان نیز پرداخت و گفت که این دادگاه ها با صلاحیت های مشخص که در معیت آنها شعب شورای حل اختلاف می باشند با محوریت تلاش برای صلح و سازش به پرونده ها رسیدگی تلاش می کنند.
تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول منقول توسط اصحاب رسانه از دیگر تاکیدات عتباتی به اصحاب رسانه بود که در این خصوص گفت: تبیین این قانون و آگاهی بخشی شهروندان نه تنها کمک بسیاری در صیانت از اموال مردم و آرامش فکری آنهاست بلکه به کاهش ورودی به محاکم با توجه به اینکه بیش از یک سوم پرونده ها مستقیم یا غیرمستقیم به اموال غیرمنقول مرتبط است دارد.
سازش ۳۵ پرونده قتل عمد تا به امروز، تثبیت ۱۰۰ درصدی اراضی ملی و منابع طبیعی و ۷۰ درصدی اراضی کشاورزی، تبدیل استان به قطب تربیت قاضی با هدف تامین کاردر مورد نیاز قضایی و درخواست تبیین فرهنگ صلح و سازش در جامعه از دیگر مطالبی بود که عتباتی به آنها پرداخت.
در ابتدای این نشست تایوغ مدیر روابط عمومی دادگستری استان و مسئول دفتر استانی مرکز رسانه قوه قضائیه توضیحاتی را در مورد برنامه های این تور ارائه کرد و بعد از آن خبرنگاران سوالات خود را مطرح که عتباتی به آنها پاسخ داد.
انتهای پیام/