سونیا بدیع، در جشنواره منطقهای مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری شمال غرب کشور مقام اول را در بخش طنز کسب کرد.
به گزارش خبرنگار نای قلم، مراسم اختتامیه ششمین جشنواره منطقه ای مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری شمال غرب کشور با معرفی نفرات برگزیده این جشنواره، شامگاه دوشنبه در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز برگزارشد.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: حمایت از مطبوعات و رسانهها در ۲ محور که ساختاری و اصول حرفهای را رعایت میکنند از سال آینده بیشتر مورد توجه خواهد بود، طوری که حمایت از رسانههای محتوا محور و حرفه ای راهبرد این وزارتخانه است.
ایمان شمسایی سطح کمی و کیفی رسانه های شمال غرب را خوب توصیف کرد و افزود: سطح کمی و کیفی رسانه های استان آذربایجان شرقی خوب است، حجم خوبی از نظر کمیت رسانه داریم و از نظر کیفی هم قابل قبول هستند.
وی همچنین نبود نظام واحد صنفی روزنامهنگاری را ایراد بزرگ این صنف دانست و گفت: تعدد انجمن های صنفی موجب عدم یکپارچگی در این حوزه شده است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حرفه خبرنگاری حرفه ای است که هرکس با هر سطح از تحصیلات و کار در رسانه خبرنگار محسوب میشود، خاطرنشان کرد: ما باید با کیفی سازی و وجود انجمن های صنفی رسانه های رسمی را حمایت کنیم.
شمسایی تمرکز بر حمایت از رسانه ها را از جمله برنامههای اولویتدار سال آینده این وزارتخانه برشمرد و گفت: تلاش میکنیم بیشتر در کیفیت رسانه ها تمرکز کنیم .
وی توجه به استان ها و سپردن بسیاری از امور نظارتی به ادارات کل استان ها را از دیگرهای برنامه های سال آینده این وزارتخانه ها اعلام کرد و افزود: ما از هر گونه جشنواره و رقابت استقبال میکنیم چون که نفس رقابت موجب ارتقاء کیفی مطبوعات و رسانهها می شود.
شمسایی برگزاری جشنوارههای مطبوعاتی بین چند استان از جمله استانهای شمالغرب را رویداد بسیار مبارکی دانست و اظهار کرد: این اقدام نیز موجب رقابت بین استان ها شده و بر کیفیت عرصه رسانه ای تاثیر مضاعفی دارد.
*رسانهها به دنبال روایت صحیح و دقیق از وقایع باشند
استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: رسانه ها باید در کنار تنویر افکار عمومی به دنبال روایت صحیح و دقیق از وقایع باشند.
عابدین خرّم اظهار کرد: این تعداد اثر حکایت از وسع نظر انقلاب، نظام و مسئولین داشته و نمایانگر آزادی بیان است.
وی با بیان اینکه دولت از رسانه و مطبوعات مختلف استقبال می کند، گفت: اهالی رسانه، افرادی دغدغه مند بوده و در پی انتقال این دغدغه ها هستند و هر مجموعه ای که از این جریان استقبال نکند، خود را سانسور کرده و از این موهبت فکری بی بهره شده است.
خرّم، طرح انتقاد، دغدغه مندی و تنویر افکار عمومی را ضروری دانست و گفت: در شرایط کنونی با جنگ رسانه ای روبرو هستیم که بسیار اغواکننده است و اصحاب رسانه در مقابل این هجمه ها، وظیفه بسیار سنگینی دارند.
*تعالی بخشی، مطالبه گری و امیدآفرینی مولفه های مهم کار رسانه ای است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، تعالی بخشی، مطالبه گری و امیدآفرینی را سه مولفه مهم کار رسانه ای عنوان کرد.
سید محمدحسین بلاغی اظهار کرد: امسال با مسائل اجتماعی فراوانی در کشور روبرو بودیم که هر یک از آن ها را می توان محکی برای اصحاب رسانه کشور دانست که خوشبختانه قاطبه فعالان رسانه ای توانستند از این محک، سربلند بیرون آمده و با روحی بلند در راستای شفافیت و مطالبه گری به پیش بروند.
وی ادامه داد: در این شرایط مطبوعات ما با کمترین لغزش و به دور از جوسازی های موجود، به رسالت خود عمل کرده و در خصوص مسائل روز جامعه به انجام وظیفه پرداختند.
بلاغی با استقبال از هر گونه نقد رسانه ای گفت: قطعا این نقدها یک نوع مطالبه گری و تذکر برای مسئولین محسوب می شود که خوشبختانه از سوی مدیریت ارشد استان نیز به حوزه فرهنگ و رسانه، نگاهی باز و مثبت وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت وجود سه مولفه مهم در کار رسانه ای، اظهار کرد: موضوع اول، تعالی بخشی است به گونه ای که نباید از کنار مسائل اجتماعی به سادگی رد شویم، باید توجه ویژه به مسائلی که با مولفه های دینی، هویتی و انقلابی ما پیوند خورده اند، داشته باشیم.
*رسانه ها به سمت تخصصی شدن حرکت کنند
رئیس هیئت داوران نیز با بیان اینکه با توجه به صبغه ای که از آذربایجان شرقی در زمینه مطبوعات از مشروطه تا به امروز و درخشش مطبوعات دوران مشروطه وجود دارد، انتظارات ما از این دوره از مسابقات برآورده نشد، گفت: امروزه روزنامهنگاری به رویداد «وی گفت» «وی افزود» دچار شده است در حالی که دنیا به سمت روزنامه نگاری چهار عنصر حرکت نکرده بلکه امروز روزنامهنگاری ۶ عنصر است و 2 عنصر بعدی را عنصر استاتیک و دینامیک(چرایی و چگونگی) نامگذاری کردهایم.
مجید رضاییان افزود: وقتی از عناصر دینامیک در گزارش صحبت می شود منظور چرایی و چگونگی رویداد است روزنامهنگار موفق در دنیای کنونی امروز چهار عنصر نیست بلکه از سال ۱۹۹۰ میلادی به بعد روزنامهنگاری به سمت تحلیل رفته و امروزه روزنامه نگاری تحلیلی رواج دارد.
رئیس هیئت داوران ششمین جشنواره مطبوعات خبرگزاریها و پایگاههای خبری خاطرنشان کرد: روزنامهنگاری قواعدی دارد همه فرم ها را که نمی شود با «وی گفت» «وی افزود» جلو برد، روزنامه نگاری نوین دنیای امروز بسیار تخصصی شده و دنیا به سمت روزنامه نگاری کارشناسی رفته است.
گفتنی است در جشنواره منطقهای مطبوعات خبرگزاریها و پایگاههای خبری شمال غرب کشور، از آذربایجان غربی سمیرا محمدی در بخش مصاحبه و مرتضی حیدری در بخش تیتر موفق به کسب مقام شدند.
کد خبرنگار: 983126
انتهای پیام/