مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: سالانه 35 درصد از تولیدات طلای کشور از معادن طلای آذربایجان غربی استحصال و فرآوری میشود.
به گزارش خبرنگار نای قلم، عبدالحمید سرتیپی امروز در همایش انجمن زمینشناسی ایران که با حضور مدیران برجسته و تأثیرگذار در حوزه علوم زمین و معدن ایران و به میزبانی دانشگاه ارومیه در حال برگزاری است، اظهار کرد: آذربایجان غربی با دارا بودن سه معدن طلا و سه واحد فرآوری و شمشریزی طلا رتبه دوم طلای کشور را دارا است.
وی افزود: آذربایجان غربی از قابلیت عمده معدن، مرز و وجود جاذبه های طبیعی در حوزه گردشگری برای توسعه اقتصادی برخوردار است که باید از این قابلیتها برای توسعه همهجانبه اقتصادی، تجاری و جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی به نحو احسن استفاده کرد.
سرتیپی خاطرنشان کرد: سالانه 140 هزار تن دی اکسید تیتانیوم برای مصرف در رنگ دانه های کارخانجات رنگ سازی به ارزش بیش از 21 هزار میلیارد تومان وارد کشور می شود که با استخراج و فرآوری این ماده معدنی از معدن تیتیان قره آغاج ارومیه در داخل کشور بومی سازی خواهد شد و سالانه از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور جلو گیری به عمل خواهد آمد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص جذب سرمایه گذار و استخراج معدن تیتان قره آغاج ارومیه گفت: برای بهره برداری از معدن تیتان قره آغاج ارومیه که یکی از ظرفیت های معدنی این استان محسوب می شود 3 شرکت بزرگ سرمایه گذاری جذب شده اند که در ایام آتی نسبت به آغاز فعالیت خود در این معدن اقدام خواهند کرد که در مرحله اول برای یک هزار و 500 نفر بصورت مستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.
سرتیپی اضافه کرد: درخصوص اکتشافات و پتانسیل یابی در حوزه مواد معدنی بخصوص معادن فلزی در استان مطالعات خوبی صورت گرفته و محدوده های امید بخش جدید در استان کشف شده است به عنوان مثال در شهرستان چالدران چند محدوده کانی فلزی شناسایی و اقدامات اولیه اکتشافی صورت گرفته است که زمینه واگذاری این محدوده ها برای سرمایه گذاری به صاحبان سرمایه جدید از طریق مراحل قانونی فراهم شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تأکید کرد: تمام فرآیندهای زمین شناسی در پوسته استان آذربایجان غربی رخ داده است و این استان سرشار از مواد معدنی می باشد بخصوص در حوزه مواد معدنی طلا که جزو استان های طلایی کشور بشمار می رود.
سرتیپی عنوان کرد: در حال حاضر 52 نوع ماده معدنی در استان آذربایجان غربی شناسایی شده است که قابلیت سرمایه گذاری را دارند، این استان با دارا بودن 250 معدن سنگ تزئینی دارای پروانه معتبر 25 درصد از سنگ نما و تزئینی مورد نیاز کشور را تأمین می کند.
وی با اشاره به ظرفیت مرزی استان با کشورهای اورآسیایی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آذربایجان غربی با چند کشور اورآسیایی دارای مرز مشترک می باشد بخصوص مرزهای بازرگان، رازی و سرو که با کشور ترکیه مرتبط هستند و به عنوان تنها مرزهای خاکی ورود به کشورهای اروپایی محسوب می شوند زمینه صادرات با هزینه حمل و نقل پائین را فراهم کرده اند.
مدیرکل صمت استان بیان کرد: برای ایجاد ارزش افزوده مناسب برای مواد معدنی استخراج شده از معادن استان باید سرمایه گذاری مناسب در حوزه صنایع معدنی استان اتفاق بیافتد که تاکنون اقدامات خوبی نیز در این زمینه رخ داده است که احداث و راه اندازی واحد دانش بنیان سیلیکون متال خوی نمونه این اقدامات است.
انتهای پیام/