دکتر شفیع بهرامیان / ️هر ۴۵ ثانیه، یک نفر جان خود را به علت خودکشی از دست میدهد. تخمین زده میشود سالیانه ۷۰۳۰۰۰ نفر در سراسر جهان به علت خودکشی میمیرند.
در این میان به ازای هر خودکشی حدودا ۱۳۵ نفر غم و اندوه شدیدی را متحمل شده و تحت تأثیر قرار میگیرند که در نتیجه سالانه ۱۰۸ میلیون نفر به شدت متاثر از رفتارهای خودکشی میشوند.
همچنین به صورت متوسط به ازای هر خودکشی، ۲۵ نفر اقدام به خودکشی میکنند و بسیاری دیگر به شکل جدی به خودکشی فکر میکنند.
هر مرگ ناشی از خودکشی یک نگرانی بهداشت عمومی است که تأثیر عمیقی بر اطرافیان آنها دارد. با افزایش آگاهی، کاهش ننگ در مورد خودکشی و تشویق اقدامات آگاهانه، میتوانیم موارد خودکشی را در سراسر جهان کاهش دهیم.
️روز جهانی پیشگیری از خودکشی (WSPD) در سال ۲۰۰۳ توسط انجمن بین المللی پیشگیری از خودکشی و همکاری سازمان بهداشت جهانی (WHO) پایه گذاری شد.
۱۰ سپتامبر هر سال، توجه را بر موضوع پیشگیری از خودکشی متمرکز ساخته تا بدنامی آن را کاهش و آگاهی دولتها، سازمانها و مردم را افزایش دهد و بر این موضوع تاکید دارد که می توان از خودکشی جلوگیری کرد.
️" با عمل امید بسازیم" شعار سه سالانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ است. این شعار یادآور آن است که جایگزینی برای خودکشی وجود دارد و هدف آن القای اعتماد به نفس و امید در همه ما است.
با ایجاد امید از طریق عمل، می توانیم به افرادی که افکار خودکشی را تجربه میکنند، این پیام را منقل کنیم که همواره امیدی وجود دارد و ما به آنها اهمیت میدهیم و می خواهیم از آنها حمایت کنیم.
در عین حال این شعار بر این اشاره دارد که اقدامات ما، فارغ از آنکه چقدر بزرگ یا کوچک باشد، تا چه اندازه ممکن است برای کسانی که در حال جدال با افکار و تمایلات خودکشی هستند، امید ایجاد کند.
در نهایت، اهمیت تعیین پیشگیری از خودکشی به عنوان یک برنامه بهداشت عمومی اولویتدار توسط کشورها، به ویژه در مناطقی که دسترسی به خدمات سلامت روان و در دسترس بودن مداخلات طراحی شده ناچیز است، برجسته میشود.
با تکیه بر این موضوع و انتشار این پیام در طول سه سال، می توان جهانی را متصور شد که در آن خودکشی چندان رایج نباشد.
همه ما میتوانیم در حمایت از کسانی که بحران خودکشی را تجربه میکنند یا کسانی که در اثر خودکشی سوگوار شدهاند، به عنوان عضوی از جامعه: والدین، دوست، همکار یا به عنوان فردی با تجربهای واقعی، نقش داشته باشیم.
انتهای پیام/